• Mononews TV

    Mytilineos: Τι σηματοδοτεί η συμμετοχή του σε έργο €2,8 δισ. στη Βρετανία – mononewsTV

    • NewsRoom

    Στην πρώτη γραμμή για την ενεργειακή μετάβαση του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται η Mytilineos, που είναι πολύ κοντά στο να αναλάβει μέρος του 10ου και μεγαλύτερου έργου ενεργειακής μετάβασης στη βρετανική αγορά.

    Η SP Transmission (SPT) και η National Grid Electricity Transmission (NGET) επέλεξαν την κοινοπραξία της Μytilineos με την GE Vernova ως προτιμώμενο προμηθευτή δικτύου για σταθμούς μετατροπέων HVDC, του Eastern Green Link 1, ενός έργου συνολικού προϋπολογισμού 2,8 δισ. ευρώ.

    Η διεθνής αυτή διάκριση διεθνοποιεί περαιτέρω τη δραστηριότητα της Mytilineos, εκτοξεύοντας το ανεκτέλεστο έργων εκτός Ελλάδας.

    Η μεγάλη εμπειρία της εταιρείας σε τεχνικά απαιτητικά και πολύπλοκα έργα λειτούργησε καταλυτική προκειμένου η κοινοπραξία της GE Vernova με τη Mytilineos να αναλάβει την κατασκευή δύο σταθμών μετατροπέων HVDC στην υποθαλάσσια ζεύξη των 2,8 δισ. για την ηλεκτρική διασύνδεση Σκωτίας-Αγγλίας που θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2024 και θα ολοκληρωθεί το 2029.

    Με το έργο αυτό η εμπειρία της εταιρείας και το πλεονέκτημά της στη διεκδίκηση ανάλογων έργων αυξάνεται.

    Έτσι το έργο αυτό, εκτός από το μέγεθός του, θα δώσει στην εταιρεία σημαντική υπεραξία λόγω της σημασίας του, καθώς θα την καθιερώσει διεθνώς σε μια μεγάλη και απαιτητική αγορά, αυτή των μεγάλων και πολύπλοκων ενεργειακών διασυνδέσεων, που λόγω της στροφής στην πράσινη ενέργεια πολλαπλασιάζονται σε όλο τον κόσμο.

    Η Μεγάλη Βρετανία είναι μια αγορά που ενδιαφέρει άμεσα την Mytilineos, καθώς η διοίκηση υπό τον Βαγγέλη Μυτιληναίο, ετοιμάζει την εισαγωγή της μετοχής της , στον Δείκτη FTSE-100 του Λονδίνου.

    Η μετοχή ταυτόχρονα θα διαπραγματεύεται και στην Αθήνα (dual listing)

    O προγραμματισμός είναι αυτό να επιτευχθεί εντός του 2024.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ