• Mononews TV

    Mytilineos: Περιθώριο ανόδου πάνω από 60% για τη μετοχή βλέπει η Edison – mononewsTV

    • NewsRoom

    Σε νέα υψηλά «βλέπει» τη μετοχή της Mytilineos η επενδυτική εταιρεία Edison με οδηγό την επίτευξη των στόχων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, την πιθανότητα ένταξής της στον MSCI, αλλά και την ανάπτυξη του ομίλου στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

    Σε νέο της report, η επενδυτική εταιρεία EDISON, με έδρα το Λονδίνο, ανεβάζει την τιμή στόχο για τη MYTILINEOS στα €27/μετοχή (>60% upside) από τα €24/μετοχή προηγουμένως.

    Η EDISON εκτιμά ότι η μετοχή της εταιρείας θα συνεχίσει την ανοδική πορεία των τελευταίων εβδομάδων με οδηγό τόσο τη δυναμική ανάπτυξη και την εκτιμώμενη υψηλή κερδοφορία της εταιρείας στο πρώτο τρίμηνο του 2022 όσο και τον κομβικό ρόλο της MYTILINEOS στον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας, που έχει επιταχυνθεί.

    Σημαντική αύξηση καθαρών κερδών στο τρίμηνο

    Όσον αφορά στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου (τα οποία θα ανακοινωθούν στις 4 Μαΐου), η EDISON, σε σύντομο preview της, αναμένει σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών, ακόμα και πάνω από τα 65 εκατ. ευρώ ή αλλιώς μία αύξηση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2021 που θα μπορούσε να ξεπερνά το 75%.

    Για το 2022, η EDISON υπολογίζει EBITDA στα 518 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη άνω των 270 εκατ. ευρώ (>110% αύξηση σε σχέση με το 2020) με μερισματική απόδοση γύρω στο 4,5% (που φτάνει το 5,5-6,0% το 2023-24), με βασικούς άξονες:

    • στη Μεταλλουργία: το χαμηλό κόστος παραγωγής και την κατακόρυφη άνοδο των τιμών premiumτης μπιγιέτας αλουμινίου, και
    • στον Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας: η MYTILINEOS διαθέτει τον πιο αποδοτικό στόλο θερμικών μονάδων παραγωγής ενέργειας στη χώρα.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ