Μετοχές

Mytilineos: Περιθώριο ανόδου πάνω από 60% για τη μετοχή βλέπει η Edison

  • NewsRoom
Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος

Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος


Σε νέα υψηλά «βλέπει» τη μετοχή της Mytilineos η επενδυτική εταιρεία Edison με οδηγό την επίτευξη των στόχων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, την πιθανότητα ένταξής της στον MSCI, αλλά και την ανάπτυξη του ομίλου στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Σε νέο της report, η επενδυτική εταιρεία EDISON, με έδρα το Λονδίνο, ανεβάζει την τιμή στόχο για τη MYTILINEOS στα €27/μετοχή (>60% upside) από τα €24/μετοχή προηγουμένως.

Η EDISON εκτιμά ότι η μετοχή της εταιρείας θα συνεχίσει την ανοδική πορεία των τελευταίων εβδομάδων με οδηγό τόσο τη δυναμική ανάπτυξη και την εκτιμώμενη υψηλή κερδοφορία της εταιρείας στο πρώτο τρίμηνο του 2022 όσο και τον κομβικό ρόλο της MYTILINEOS στον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας, που έχει επιταχυνθεί.

Σημαντική αύξηση καθαρών κερδών στο τρίμηνο

Όσον αφορά στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου (τα οποία θα ανακοινωθούν στις 4 Μαΐου), η EDISON, σε σύντομο preview της, αναμένει σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών, ακόμα και πάνω από τα 65 εκατ. ευρώ ή αλλιώς μία αύξηση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2021 που θα μπορούσε να ξεπερνά το 75%.

Για το 2022, η EDISON υπολογίζει EBITDA στα 518 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη άνω των 270 εκατ. ευρώ (>110% αύξηση σε σχέση με το 2020) με μερισματική απόδοση γύρω στο 4,5% (που φτάνει το 5,5-6,0% το 2023-24), με βασικούς άξονες:

  • στη Μεταλλουργία: το χαμηλό κόστος παραγωγής και την κατακόρυφη άνοδο των τιμών premiumτης μπιγιέτας αλουμινίου, και
  • στον Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας: η MYTILINEOS διαθέτει τον πιο αποδοτικό στόλο θερμικών μονάδων παραγωγής ενέργειας στη χώρα.

7GW portfolio ΑΠΕ για τη Mytilineos

Με σχεδόν 4GW ολοκληρωμένων και ώριμων έργων ΑΠΕ και πάνω από 3GW σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, ο αναλυτής της EDISON υπολογίζει αύξηση των καθαρών κερδών για τη MYTILINEOS κατά 28% κατ’ έτος για τα επόμενα χρόνια.

Στρατηγικής σημασίας στοιχείο, για τον αναλυτή, αποτελεί η ευελιξία της MYTILINEOS όσων αφορά στην ταχύτητα υλοποίησης των έργων ΑΠΕ. Η εταιρεία πέραν από τις σημαντικές ταμειακές της ροές, διαθέτει ρευστότητα κοντά στο €1,5 δισ., τα οποία σε συνδυασμό με τους επικείμενους ευρωπαϊκούς πόρους (ιδιαίτερα χαμηλότοκα δάνεια από το Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας –RRF, και τις σημαντικές επιδοτήσεις στην ευρωπαϊκή βιομηχανία αλουμινίου), δίνουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να επιταχύνει σημαντικά την ανάπτυξη των έργων ΑΠΕ και να καρπωθεί άμεσα τα ασυνήθιστα υψηλά premium των επομένων ετών.

Διαβάστε επίσης

Χρηματιστήριο: Πακέτο για το 3,15% του Μυτιληναίου με το καλημέρα

Πώς Ευάγγελος Μυτιληναίος και Γιώργος Περιστέρης απογειώνουν τα ελληνικά assets – Deals και MSCI ενόψειΣΧΟΛΙΑ