• Mononews TV

    Moxy Athens: The new kid on the block – mononewsTV

    • NewsRoom

    Στην τελική φάση της κατασκευής του έχει εισέλθει το ξενοδοχείο Moxy Αθήνας στην Ομόνοια, το οποίο αναπτύσσεται από την Κοινοπραξία των Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου, Prodea Investments με διευθύνοντα σύμβουλο τον Αριστοτέλη Καρυτινό και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

    Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη Dimand η ολοκλήρωση των εργασιών τοποθετείται εντός του τρέχοντος μήνα, ενώ τα εγκαίνια για το νέο ξενοδοχείο αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 28 Μαρτίου. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο το οποίο θα αναβαθμίσει περαιτέρω την περιοχή του Κέντρου της Αθήνας, το οποίο έχει εξελιχθεί σε «αρένα» εξαγοράς και ανάπτυξης τουριστικών μονάδων.

    Σε αυτή τη νέα «αναγέννηση» του Κέντρου της Αθήνας εκτός από τις ελληνικές ΑΕΕΑΠ δίνουν δυναμικά το παρόν και διεθνείς εταιρείες, οι οποίες έχουν κατά κύριο λόγο ως βάση το Ισραήλ. Πρόκειται για τις Brown Hotels, Fattal, G4BZPW, Zoia και Ficus, οι οποίες αναπτύσσουν ή αγοράζουν ακίνητα που διαμορφώνουν ως ξενοδοχεία εντός των γεωγραφικών ορίων της Αθήνας. Συγκεκριμένα, οι περιοχές που «κτυπούν» οι εταιρείες είναι το Ψυρρή, η Αιόλου, η Πλάκα, τα Εξάρχεια, το Πολυτεχνείο, το Πεδίον του Άρεως, τα Ιλίσια, το Κολωνάκι και ο Λυκαβηττός.

    Το ακίνητο

    Πρόκειται για το Σαρόγλειο μέγαρο που είναι ένα 8οροφο ακίνητο συνολικής επιφάνειας 11.300 τμ και στέγασε στο παρελθόν το Ειρηνοδικείο Αθηνών. Το κτίριο βρίσκεται στην Ομόνοια επί της Οδού Σταδίου 65 και ανήκει κατά 62% στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά 28%.

    Η Κοινοπραξία που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου μέσω μίσθωσης ήταν η Rinascita A.E. (εκ της ιταλικής λέξης «Αναγέννηση»), η οποία αποτελείται από τις Dimand, EBRD και Prodea. Η διάρκεια της μίσθωσης του ακινήτου ανέρχεται στα 25 έτη, ενώ η Κοινοπραξία διατηρεί δικαίωμα παράτασης της μίσθωσης κατά 25 επιπλέον έτη. Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται στα 25 εκατ. ευρώ με το μηνιαίο κόστος μίσθωσης να ανέρχεται στα 58.000 ευρώ.

    Η δυναμικότητα του νέου Moxy ανέρχεται στα 200 δωμάτια, ενώ το νέο ξενοδοχείο θα έχει και έναν «πράσινο» χαρακτήρα, γεγονός και το οποίο αποτελεί βασική επιδίωξη για τα περισσότερα κτίρια της Dimand και της Prodea, καθώς θα διαθέτει φυτεμένο δώμα.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ