• Mononews TV

    Μονόλιθος στη Φοινικιά: Ποτέ πριν οι άχρονες καμπύλες δεν ήταν τόσο μεθυστικές – mononewsTV

    • NewsRoom

    Το στούντιο Kapsimalis Architects δημιούργησε το Monolithus, μια εξοχική κατοικία στο νησί της Σαντορίνης που σχεδιάστηκε ως μια διάταξη γεωμετρικών μορφών, ντυμένων με τσιμέντο και χρώμα γης – ένα έργο τέχνης, άχρονο και μεθυστικό μες στην εξωφρενική απλότητα των ζεστών καμπυλών και γραμμών του.

    Βρίσκεται έξω από το χωριό Φοινικιά – ο σχεδιασμός της κατοικίας των τεσσάρων υπνοδωματίων, βασίστηκε στην ιδέα ενός μεγάλου κομματιού ηφαιστειακού βράχου που έχει διαβρωθεί στο πέρασμα των αιώνων για να χαράξει χώρους.

    Ο “τεχνητός μονόλιθος” που προκύπτει είναι ένας τσιμεντόλιθος 20 x 20 μέτρων, που κόβεται από μια γωνιακή διάταξη αυλών και αυλών που σκιάζονται από ψηλούς τοίχους που χωρίζουν μια σειρά από ξενώνες.

    «Η τεχνητή ογκώδης πέτρα μοιάζει σαν να ήταν εκεί από την αρχή, ως ένα κομμάτι ηφαιστειακής έκρηξης, που διαμορφώθηκε από τα στοιχεία της φύσης, τη θάλασσα και τον άνεμο», περιγράφουν οι αρχιτέκτονες. «Η φυσική διάβρωση εκθέτει σχηματισμούς συμπαγούς μάζας και κενά και η σταδιακή διαδικασία αφαίρεσης της πέτρας δημιουργεί κλειστούς και υπαίθριους χώρους διαβίωσης».

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ