• Mononews TV

    Μετρό: Τον Δεκέμβριο οι εξελίξεις για τη Γραμμή 2 – mononewsTV

    • NewsRoom

    Μήνας εξελίξεων θα είναι ο Δεκέμβριος για την Αττικό Μετρό και τα μέσα σταθερής τροχιάς, καθώς προχωρούν οι διαδικασίες για την προκήρυξη του διαγωνισμού για την επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον, θα γνωρίζουμε τους μνηστήρες για ΣΔΙΤ λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ θα ολοκληρωθούν οι πρόδρομες εργασίες για το νέο Σταθμό Κολωνακίου της Γραμμής 4.

    Σχετικά με την επέκταση της Γραμμής 2, πηγές με πολύ καλή γνώση των διαγωνιστικών διαδικασιών επισημαίνουν, ότι ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται να βγει στον αέρα κατά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

    Την ίδια περίπου περίοδο θα έχουν υποβληθεί οι φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το ΣΔΙΤ που αφορά στη λειτουργία και τη συντήρηση του Μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ εκτιμάται πως η ΕΡΕΤΒΟ θα έχει ολοκληρώσει τις πρόδρομες εργασίες στο Σταθμό Κολωνάκι και τη σκυτάλη θα πάρει η Κοινοπραξία ΑΒΑΞ-Ghella-Alstom.

    Επέκταση προς Ίλιον

    Η επέκταση προς Ίλιον εκτιμώμενου κόστους 350 εκατ. ευρώ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα του Μετρό Αθήνας, ενώ ταυτόχρονα είναι και ένα project-ναυαρχίδα του Υπουργείου Υποδομών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα ζητήματα για τη δημοπράτηση του έργου, δηλαδή η ολοκλήρωση των μελετών και η εκπόνηση των τευχών δημοπράτησης, έχουν κλείσει και διοίκηση της Αττικό Μετρό Α.Ε. φέρεται να είναι συγκρατημένα αισιόδοξη για την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού στις αρχές του επόμενου μήνα.

    Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει πλήρως τα όσα έχουν δηλώσει εντός της χρονιάς τόσο ο Υπουργός Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής όσο και ο Υφυπουργός, Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε τελευταία φορά στο μεγάλο έργο σε συνέντευξη που παραχώρησε την προηγούμενη Τρίτη.

    Πιο συγκεκριμένα, το προς δημοπράτηση έργο αφορά την κατασκευή υπόγειας διπλής γραμμής μήκους 4 χιλιομέτρων, καθώς και η δημιουργία τριών νέων σταθμών. Αυτοί θα είναι οι εξής:

    Παλατιανή: Συμβολή οδών Θηβών και Καππαδοκίας
    Ίλιον: Στη συμβολή οδών Θηβών και Ελαιών
    Άγιος Νικόλαος (Τερματικός Σταθμός): Συμβολή οδών Αγίου Νικολάου και Παραμυθιάς

    Σημειώνεται πως η Γραμμή 2 θα περιλαμβάνει 23 σταθμούς με σημείο εκκίνησης το Ελληνικό και τερματισμό στο Καματερό, ενώ εκτιμάται πως εξυπηρετεί περίπου 50.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ