• Mononews TV

    Μαρία Αγγελικούση: Πώς η κορυφαία γυναίκα του ελληνικού εφοπλισμού τα αλλάζει όλα

    • NewsRoom

    Η γιατρός Μαρία Αγγελικούση, κόρη του οραματιστή Γιάννη Αγγελικούση και εγγονή του ασυρματιστή Αντώνη Αγγελικούση που συμμετείχε στην απαγωγή του Γερμανού στρατηγού Κράιπε, σήμερα κατέχει την πρώτη θέση στον ετήσιο πίνακα που καταρτίζει η Newsfront – Naftiliaki, όσον αφορά στη χωρητικότητα των πλοίων που διαθέτουν οι Έλληνες εφοπλιστές με 24.822.873 dwt.

    Τα 140 πλοία που απαρτίζουν τον στόλο της Μαρίας Αγγελικούση στις δύο βασικές εταιρείες Maran Gas και Maran Tankers είναι 52 δεξαμενόπλοια, 51 Bulk Carriers και 37 πλοία LNG.

    Επίσης, η Μαρία Αγγελικούση έχει υπογράψει συμβόλαια με Ναυπηγεία για την ναυπήγηση άλλων 8 πλοίων LNG και 5 πλοίων τάνκερ.

    Ο στόλος της οικογενειακής ναυτιλιακής επιχείρησης έχει ακόμα μια πρωτιά: Σχεδόν όλα τα πλοία ταξιδεύουν με ελληνική σημαία και μεγάλο αριθμό Ελλήνων εφοπλιστών. Αρκεί να αναφέρουμε ότι από τα 40 πλοία LNG (ήδη προστέθηκαν 3 πλοία σε αυτά που αναφέρονται στον πίνακα της Naftiliakis) τα 37 είναι με ελληνική σημαία και 3 με σημαία Marshall Islands.

    Επίσης, από το 8 πλοία υπό ναυπήγηση LNG, τα 6 είναι γραμμένα στο ελληνικό νηολόγιο και 2 στο νηολόγιο Marshall Islands.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ