• Mononews TV

    ΚΡΙ ΚΡΙ: Μετά τα χρυσά κέρδη έρχονται νέες μειώσεις στο ράφι – mononewsTV


    Η γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε μειώσεις τιμών στα προϊόντα της συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ για το 2023.

    Ήδη από τις 10 Απριλίου η τιμή των συσκευασιών φρέσκου αγελαδινού γάλακτος και του παραδοσιακού αγελαδινού γιαουρτιού έχει μειωθεί κατά 10%. Και τώρα προγραμματίζει έμμεσες μειώσεις τιμών μέσα από προωθητικές ενέργειες και προσφορές στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

    Η σερραϊκή εισηγμένη γαλακτοβιομηχανία υπό τον Παναγιώτη Τσινάβο με ώθηση και από τις εντυπωσιακές επιδόσεις του πρώτου τριμήνου ακολουθεί τη στρατηγική επιλογή της με την εμπορική πολιτική να διευρύνει τα μερίδια αγοράς.

    Πέρυσι η γαλακτοβιομηχανία, εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων και εκρηκτικής αύξησης των πρώτων υλών επέλεξε να ροκανίσει το περιθώριο EBITDA στο 5,2% από 15,6% και το περιθώριο EBIT στο 2,3% έναντι 12,4% προκειμένου να αυξήσει το μερίδιό της.

    Triple score στο τρίτο τρίμηνο

    Με βάση τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εισηγμένη ο κύκλος εργασιών στο πρώτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 49,3% και διαμορφώθηκε σε 45,9 εκατ. ευρώ έναντι 30,73 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

    Τα λειτουργικά κέρδη εκτοξεύτηκαν στα 9,71 εκατ. ευρώ έναντι 1,75 εκατ. ευρώ το 2022 σημειώνοντας αύξηση κατά 455%. Εκρηκτική ήταν η άνοδος και στα κέρδη προ φόρων που ανήλθαν σε 8,46 εκατ. ευρώ έναντι 0,55 εκατ. ευρώ ενώ και τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν στα 6,68 εκατ. ευρώ έναντι 0,45 εκατ. ευρώ το 2022.

    Αναφορικά με την κερδοφορία, το μικτό περιθώριο διαμορφώνεται σε 29,9%, χαμηλότερο κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο του 2021. Αυτό είναι αποτέλεσμα των επιλογών της εταιρείας για απορρόφηση μέρους του επιπλέον κόστους που προέκυψε από την εκτίναξη στις τιμές πρώτων υλών, μεταφορών και ενέργειας. Βέβαια, οι οικονομίες κλίμακας που προέκυψαν στον κλάδο του γιαουρτιού οδήγησαν το περιθώριο EBIT σε υψηλό διψήφιο ποσοστό.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ