• Mononews TV

    Καραμανλής: Τα σιδηροδρομικά έργα πρωταγωνιστές της επόμενης δεκαετίας – mononewsTV

    • NewsRoom

    Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για μεγάλα έργα υποδομών, συνολικής αξίας 13 δισ. ευρώ, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, στο συνέδριο για τις βιώσιμες υποδομές μεταφορών που διοργανώνει το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

    Ο υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής επεσήμανε πως κατά την επόμενη δεκαετία κομβικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι συνδυασμένες μεταφορές, με αιχμή του δόρατος τα έργα που αφορούν στη διασύνδεση των εθνικών λιμένων με το δίκτυο σιδηρόδρομων με ένα πακέτο έργων, το κόστος για τα οποία ξεπερνάει τα 4 δισ. ευρώ, με αναθέτουσα αρχή την ΕΡΓΟΣΕ.

    Πρόκειται για έξι ξεχωριστά έργα συνολικής αξίας 4,7 δισ. ευρώ, μέσω των οποίων θα αναδειχθεί η Ελλάδα ως διαμετακομιστικό κέντρο για τα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη, ενώ προβλέπεται και η σύνδεση με την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, όπου και βρίσκονται οι πιο ανεπτυγμένες οικονομίες της Γηραιάς Ηπείρου.

    Όπως έχει ήδη γράψει το mononews.gr οι διαγωνισμοί αυτοί αναμένεται να τρέξουν εντός του ερχόμενου Ιανουαρίου.

    Η ολοκλήρωση των έργων θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των dry ports, δηλαδή των κόμβων για την μεταφορά εμπορευμάτων μέσω αμαξοστοιχιών γεγονός που δημιουργεί ταχύτερες διαδικασίες σε σύγκριση με τη χρήση πλοίων.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ