• Mononews TV

    Υπουργείο Υποδομών: Προχωρούν οι διαδικασίες για το ηλεκτρονικό διόδιο και τη νέα επέκταση του ΒΟΑΚ – mononewsTV

    • NewsRoom

    Το Υπουργείο Υποδομών επιταχύνει τις διαδικασίες για την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού διόδιου στο υπο δημοπράτηση τμήμα Χανιά-Ηράκλειο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), ενώ εξετάζει και τη νέα επέκταση του μεγάλου οδικού άξονα στη Μεγαλόνησο.

    Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε αποφάσεις που αναρτήθηκαν πρόσφατα στη Διαύγεια, το Υπουργείο κατέληξε στον τεχνικό σύμβουλο για την επέκταση του ΒΟΑΚ στο λιμένα της Σούδας και το Αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, ενώ προχωρούν και οι διαδικασίες για το σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων που θα εγκατασταθεί στο τμήμα Χανιά-Ηράκλειο.

    Όσον αφορά τη δρομολογούμενη νέα επέκταση του ΒΟΑΚ η εταιρεία που αναλαμβάνει να επιταχύνει την εκπόνηση των τευχών δημοπράτησης είναι η ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΣ ΟΤΜ ΑΕ, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ, ΕΔΑΦΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΤΕ η οποία έδωσε έκπτωση 2,16% επικρατώντας τριών ανταγωνιστών.

    Σχετικά με το σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων το Υπουργείο προετοιμάζει το έδαφος για την επιλογή των τεχνικών συμβούλων που θα το υποστηρίξουν στην εκπόνηση των τευχών δημοπράτησης για το σχετικό διαγωνισμό. Η αρχική εκτιμώμενη αξία της μελέτης ανέρχεται στα 167.400 ευρώ και έχουν κληθεί τρία γραφεία τα οποία είναι τα εξής:

    • BestPlan
    • MOBICS A.E.
    • Invision Συμβουλευτική Α.Ε

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ