ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο φονικός νέος ιός που εξαπλώθηκε ραγδαία σε κάθε γωνιά του πλανήτη και εξελίχθηκε σε πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα και συνεπώς την καθημερινότητά μας.
Από τον τρόπο που χαιρετάμε κάποιον μέχρι τον τροπο που μετακινούμαστε, η υψηλή μεταδοτικότητα, αλλά και θνησιμότητα του νέου ιού μας ανάγκασε να μπούμε σε μια νέα πραγματικότητα.
Με την άρση των μέτρων στις μετακινήσεις και την επαναλειτουργία των περισσότερων καταστημάτων, η μετακίνηση έχει αλλάξει. Οι περισσότεροι αποφεύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες, όπου ο ιός ενδέχεται να καραδοκεί με αποτέλεσμα να μην είναι λίγοι εκείνοι που έχουν στραφεί στα μηχανάκια και τα ποδήλατα.
Πολλές πόλεις –ανάμεσα στις οποίες και η Αθήνα– αλλάζουν τον σχεδιασμό τους. Κάποιες πρωτεύουσες της Ευρώπης και της Αμερικής ξεκινούν να φτιάχνουν χιλιάδες χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων ώστε να στρέψουν τον κόσμο προς την ποδηλασία, ως κομμάτι ενός πιο πράσινου μέλλοντος.
Ορισμένες από αυτές προσφέρουν ακόμα και δωρεάν ποδήλατα.
Όμως είναι προς το καλύτερο ή το χειρότερο;
Οι επικριτές λένε ότι η διεύρυνση των λωρίδων θα δημιουργήσει μεγαλύτερα μποτιλιαρίσματα και έτσι θα προκληθεί περισσότερη ρύπανση και θόρυβος. Ή μήπως περισσότεροι άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους μια και καλή;
Μέσα από το παραπάνω βίντεο, η Deutsche Welle διερευνά τα θετικά και τα αρνητικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Ελλάδα των πλημμυρών και των χαμένων αρμοδιοτήτων: 158 έργα, δισ. ευρώ και… κανένας υπεύθυνος
- Έρχεται εβδομάδα αυξήσεων για ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα – Σε πλήρη εφαρμογή οι αλλαγές στις κλίμακες άμεσης φορολογίας
- Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή – Εκπτώσεις έως και 70% αλλά περιορισμένη αγοραστική κίνηση βλέπουν οι έμποροι
- Εκατό μεταρρυθμίσεις και έργα σε 24 τομείς πολιτικής – Όλος ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το 2026