• Mononews TV

    H Hines επενδύει στα πρώην ξενοδοχεία Κεφαλογιάννη – mononewsTV

    • NewsRoom

    Με τη βούλα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προχωρά η ανακαίνιση των τριών ξενοδοχειακών μονάδων που εξαγόρασε η αμερικανική Hines από τη Cyan, της οικογένειας Κεφαλογιάννη.

    Τα πρώτα κεφάλαια που θα διατεθούν, θα κατευθυνθούν στον εκσυγχρονισμό του Apollonia Beach Resort & Spa, επένδυση η οποία θα φτάσει τα 21,2 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, το σχέδιο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, με το έργο να ενισχύεται με ποσό 5,3 εκατομμυρίων με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής.

    Το ξενοδοχείο στην Αμμουδαρά Ηρακλείου είναι πεντάστερο, διαθέτει 336 δωμάτια 671 κλινών, τρία συγκροτήματα bungalows και τρία a la carte εστιατόρια με κρητική, ιταλική και vegan κουζίνα, ενώ μένει να φανεί αν η Hines δρομολογεί συνεργασία με διεθνή hotel operator, κατά την τακτική που ακολουθεί με όσες μονάδες εξαγοράζει.

    Το Apollonia είναι ένα από τα τρία τουριστικά ακίνητα που άλλαξε χέρια πριν από δύο χρόνια, ύστερα από από τη συμφωνία της πολυμετοχικής Cyan Group – στην οποία συμμετείχε ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, ξάδελφος του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη – με τη Hines και σχήμα συμφερόντων των Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη. Το deal είχε ύψος 61 εκατομμυρίων ευρώ, πλέον των 30 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν για την ανακαίνιση των Santa Marina Beach Resort, το Sitia Beach City Resort & Spa και το Apollonia Beach Resort & Spa.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ