• Mononews TV

    Γιώργος Σκούρας: Το συλλεκτικό κρασί των €6.000 και η ιστορία των 35 ετών – MononewsTV

    • NewsRoom

    Ο Γιώργος Σκούρας ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 μέσα σε ένα γκαράζ στο Άργος όπου έφτιαξε το πρώτο του κρασί από κτήματα που ενοικίαζε.

    Σχεδόν 4 δεκαετίες μετά, δυο συλλεκτικές φιάλες του κτήματός του πουλήθηκαν σε δημοπρασία, σε τιμή ρεκόρ για ελληνικά δεδομένα, έναντι 6.000 ευρώ η μία.

    Επί χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και από τους κορυφαίους Έλληνες οινοπαραγωγούς, ο Γιώργος Σκούρας μιλάει στο mononews με αφορμή τη φιλανθρωπική δημοπρασία που διοργάνωσαν η VERGOS Auctions με το Κτήμα Σκούρας κατά τη διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκαν περίπου 21.000 ευρώ για τις 21 αριθμημένες φιάλες του συλλεκτικού κρασιού «Λαβύρινθος 21 Χρονιές».

    «Κυκλοφορήσαμε τον Φεβρουάριο του 2021, ένα συλλεκτικό κρασί, με αφορμή τη τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, 1.000 αριθμημένες φιάλες «Λαβύρινθος 21 Χρονιές». Οι 50 από αυτές παρέμειναν στο κτήμα και υπόλοιπες πωλήθηκαν στην αγορά, σε Ελλάδα και ομογένεια, σε εμπορική τιμή» εξηγεί ο Γιώργος Σκούρας.

    Το συγκεκριμένο κρασί παλαιώθηκε σε ιδανικές συνθήκες 21 χρόνια, από το 1999 έως και το 2020 και αποτελείται από Αγιωργίτικο κατά 80% και Cabernet Sauvignon (20%), τα οποία προέρχονται από παλιά κλήματα, που φύονται σε υψόμετρο 700 μέτρων.

    Για να επιτείνει τη συλλεκτική του αξία, όπως λέει ο κ. Σκούρας, δημιουργήθηκε για τη συγκεκριμένη φιάλη, από το εργαστήριο «Φοίνικας» μία χειροποίητη υψηλής αισθητικής κασετίνα ενώ συνοδεύεται και με μία επετειακή έκδοση με 21 ιστορίες από τα απομνημονεύματα του στρατηγού Μακρυγιάννη.

    Έτσι το Κτήμα Σκούρα σε συνεργασία με την VERGOS Auctions αποφάσισαν να διαθέσουν τις αριθμημένες φιάλες από 1 έως 21, συμβολικά, σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό με τα έσοδα να διατίθενται για την υποστήριξη των σκοπών της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ