• Mononews TV

    Γιώργος Περιστέρης: Πρέπει να απανθρακοποιήσουμε τη ζωή μας – MononewsTV

    • NewsRoom

    Λίγο πριν το συνέδριο Renewable and Storage, ο Γιώργος Περιστέρης δήλωσε ότι «Κακώς μιλάμε για κλιματική αλλαγή, η κλιματική καταστροφή είναι επί θύραις και η Ελλάδα είναι από τις χώρες που θα επηρεαστούν περισσότερο».

    Η ενεργειακή κρίση που βιώνουμε τώρα δεν είναι πρωτόγνωρη είχαν ξαναγίνει και τη δεκαετία το 70 κι το 80 και του 90, σημείωσε ο κ. Περιστέρης, και δεν την έφερε η πράσινη μετάβαση. Για την ενεργειακή κρίση δεν ευθύνεται η ενεργειακή μετάβαση αλλά η μη ενεργειακή μετάβαση, τόνισε. «Τα γεωπολιτικά και τα οικονομικά συμφέροντα των παραγωγών χωρών υπάρχουν διαχρονικά και δημιουργούν τις κρίσεις. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολύ ήλιο και αέρα και δυνατότητα μεγάλης αποθήκευσης που πρέπει να αξιοποιήσει», σημείωσε.

    «Με την ανάπτυξη την ΑΠΕ και της Αποθήκευσης μειώνεται σημαντικά όχι μόνο η ενεργειακή εξάρτηση, αλλά η ενεργειακή υποτέλεια. Στη Μολδαβία θα μειωθούν στο μισό οι ποσότητες φυσικού αερίου που κανονικά θα παραδίδονταν, έτσι επειδή κάποιος το ήθελε», τόνισε.

    Σχολιάζοντας την αλλαγή στα έσοδα του ΕΛΑΠΕ υπέρ του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης που αποφάσισε η κυβέρνηση, σημείωσε ότι δεν πρέπει να κάνουμε αφαίμαξη στον ΕΛΑΠΕ, γιατί αν καταστραφεί ο Ελληνικός λογαριασμός ΑΠΕ, θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στην απαραίτητη ανάπτυξή τους.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ