• Mononews TV

    Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Θα είμαστε καλά με την ΤΕΝΕΡΓ και χωρίς – mononewsTV

    • NewsRoom

    Στην προσήλωση του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην αναπτυξιακή πορεία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός του, Γιώργος Περιστέρης, κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων που ολοκληρώθηκε προ ολίγου και στην οποία ήταν παρόν το 56,08% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου, το οποίο και ενέκρινε όλα τα θέματα προς ψήφιση.

    «Θα είμαστε καλά με την ΤΕΝΕΡΓ και χωρίς», επεσήμανε ο Γιώργος Περιστέρης, κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, ο οποίος αποκάλυψε ότι υπάρχουν παραπάνω του ενός ενδιαφερόμενοι, καθώς και ότι υπάρχουν και ποιοτικοί όροι, δηλαδή να μείνει η έδρα στην Ελλάδα.

    Ο ισχυρός άνδρας της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τόνισε επίσης ότι, παρά τις δυσκολίες των τελευταίων δύο ετών, ο Όμιλος δεν ανέστειλε την επενδυτική του δραστηριότητα και έσπασε τα ρεκόρ σε όλους τους χρηματοοικονομικούς τομείς για τη χρήση του 2022, δίνοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μέρισμα με βασική επιδίωξη αυτό να συνεχιστεί και να βαίνει ανοδικά.

    Ανέφερε, δε, ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαθέτει ένα ιστορικό ανεκτέλεστο που ανέρχεται στα 5,5 δισ. ευρώ. Σε αυτό πρωταγωνιστεί η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, η σύμβαση της οποίας αναμένεται να υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο εντός του επόμενου μήνα, ενώ τα σχετικά δικαιολογητικά της κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Egis βρίσκονται ήδη στη διάθεση του ΤΑΙΠΕΔ, που έτρεξε τον σχετικό διαγωνισμό.

    Σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου, ο επικεφαλής του επισήμανε ότι αυτά διαμορφώνονται πλέον στα 1,5 δισ. ευρώ από ένα συνολικό επενδυτικό πλάνο 10 δισ. ευρώ για την τρέχουσα δεκαετία και εκτίμησε ότι δε χρειάζεται αναχρηματοδότηση πριν το 2027.

    Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι στις συμβάσεις που έχει αναλάβει ο Όμιλος έχει καλυφθεί ο κίνδυνος του πληθωρισμού, ενώ το 2023 το Capex θα πλησιάσει τα 3 δισ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ