• Mononews TV

    Euroseas (Αρ. Πίττας): Νέα κίνηση της ναυτιλιακής στην hot αγορά των containerships – MononewsTV

    • NewsRoom

    Μία ακόμη επένδυση για την ενίσχυση του στόλου της στην ισχυρή αγορά των containerships πραγματοποίησε η ναυτιλιακή Euroseas, συμφερόντων του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα.

    Η εταιρεία εξαγόρασε το χωρητικότητας 1,740 teu πλοίο Piraeus Trader, κατασκευής 2006, έναντι 25,5 εκατ. δολαρίων.Το πλοίο αναμένεται να ενταχθεί στο στόλο της εντός του Οκτωβρίου 2021, θα μετονομαστεί σε Jonathan P. Η χρηματοδότηση της εξαγοράς θα γίνει με ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.

    Παράλληλα, η Euroseas έκλεισε συμφωνία για τη ναύλωση του containership διάρκειας τριών ετών, με ημερήσια ναύλα περίπου 26.700 δολάρια.Σύμφωνα με την VesselsValue, το πλοίο ανήκε στην Lomar Shipping και η εκτιμώμενη αξία του ανέρχεται στα 26,1 εκατ. δολάρια.

    Ο Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και CEO της Euroseas, σχολίασε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εξαγορά του Piraeus Trader, ενός feeder containership, που είναι αδελφό πλοίο δύο άλλων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του στόλου μας, διευρύνοντας το αποτύπωμα μας στον τομέα των feeder containership.

    Πιστεύουμε ότι αυτή η εξαγορά αποτελεί μια συναλλαγή με περιορισμένο ρίσκο, δεδομένης της τριετούς σύμβασης ναύλωσης που έχουμε συνάψει με ναυλωτή πρώτης κατηγορίας”.

    Σύμφωνα με τον κ. Πίττα, η ναύλωση θα συνεισφέρει περίπου 22 εκατομμύρια δολάρια στα EBITDA κατά τη διάρκεια της σύμβασης, αποφέροντας σημαντική απόδοση στην επένδυση.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ