• Mononews TV

    Eurobank Equities: Αυξάνει την τιμή στόχο για τον ΟΠΑΠ στα €18 – Παραμένει αγοραστής – mononewsTV

    • NewsRoom

    Η Eurobank Equities διατηρεί τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή και αυξάνει την τιμή στόχο στα €18 από τα €17,9 ανά μετοχή, διατηρώντας τη μετοχή στις κορυφαίες επιλογές της.

    Η εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι ότι η εισηγμένη θα εμφανίσει το β’ τρίμηνο άνοδο 7% στα EBITDA στα €179 εκατ., με αύξηση άνω του 30% στα καθαρά κέρδη ανά μετοχή (στα €110 εκατ. αναμένονται τα καθαρά κέρδη).

    «Παρόλο που τα κόστη αναμένεται να αποδυναμώσουν κάπως την αύξηση της πρώτης γραμμής (π.χ. προσωπικό και μάρκετινγκ), εξακολουθούμε να προβλέπουμε αύξηση των EBITDA κατά +7% σε ετήσια βάση στα €179 εκατ., μια αρκετά αξιοσέβαστη επίδοση. Σε συνδυασμό με το χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης, αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση των κερδών ανά μετοχή σε πάνω από 30% σε ετήσια βάση (καθαρά κέρδη €110 εκατ. σύμφωνα με την εκτίμησή μας). Δεδομένης της σημαντικής αύξησης της κερδοφορίας, πιστεύουμε ότι είναι λογικό να αναμένουμε ένα ενδιάμεσο μέρισμα, υψηλότερο από αυτό που καταβλήθηκε πέρυσι (€0,30), με τους αριθμούς μας να προβλέπουν €0,35 (και €1,55 συνολικά για το 2023). Αναμένουμε επίσης ισχυρή παραγωγή ταμειακών ροών (περίπου €125 εκατ.) που θα απορροφήσει εν μέρει την επιστροφή μετρητών στους μετόχους (τελικό μέρισμα του 2022 και επιστροφή κεφαλαίου) οδηγώντας έτσι σε καθαρό χρέος €109 εκατ. (από €77 εκατ. καθαρά μετρητά το α’ τρίμηνο του 2023)», επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ