• Mononews TV

    ΕΡΓΟΣΕ: Ξεκινά η μάχη για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση των χρυσών συμβάσεων των €4,5 δισ. – mononewsTV

    • NewsRoom

    Μια νέα μάχη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να δώσει από σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Βίνης, καθώς θα υποβάλει αίτημα για τη χρηματοδότηση των έξι χρυσών συμβάσεων συνολικής αξίας 4,5 δισ. Εύρω.

    Πρόκειται για τα έργα που δημοπρατεί η ΕΡΓΟΣΕ με στόχο τη διασύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με τους λιμένες μείζονος εμπορικής σημασίας. Το project έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων εγχώριων ομίλων, όπως οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, ΑΒΑΞ, Intrakat και Mytilineos, καθώς και διεθνών ισχυρών ονομάτων όπως η Siemens και η Alstom.

    Πηγές με πολύ καλή γνώση της διαγωνιστικής διαδικασίας επισημαίνουν πως το αίτημα, που γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αφορούν τα τρία «ακριβότερα» έργα, δηλαδή τις συνδέσεις Πάτρας-Ρίου, Θεσσαλονίκης-Καβάλας, και Αρμενίου-Αλεξανδρούπολης, και στόχος είναι να ενταχθούν στο πρόγραμμα Connecting Europe Facility II (CEF II).

    Την ίδια στιγμή η ΕΡΓΟΣΕ έχει ξεκινήσει τις συναντήσεις με όλα τα ενδιαφερόμενα σχήματα στο πλαίσιο της διαδικασίας του ανταγωνιστικού διαλόγου και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα για τα τρία παραπάνω έργα. Μάλιστα, πηγές της αγοράς επισημαίνουν ότι η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν τις γιορτές και αναμένεται να υπάρξει νέος κύκλος συζητήσεων από τον επόμενο μήνα.

    Σημειώνεται πως στόχος της ΕΡΓΟΣΕ είναι μέχρι τον Απρίλιο να έχουμε τους πρώτους αναδόχους. Οι ίδιες πηγές φαίνεται πως είναι επιφυλακτικές για μία τέτοια εξέλιξη, αλλά δεν αποκλείουν αυτό το ενδεχόμενο, αρκεί, ωστόσο, η ΕΡΓΟΣΕ να «τρέξει» τις διαδικασίες και να βγουν σύντομα τα τεύχη δημοπράτησης.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ