• Mononews TV

    Έλον Μασκ – Σαμ Άλτμαν: Το «bromance» της Silicon Valley που κατέληξε στο πόλεμο – mononewsTV


    Κάποτε ο Σαμ Άλτμαν ήταν ο προστατευόμενος του Έλον Μασκ. Όλα αυτά μέχρι ο ιδιόρρυθμος και απρόβλεπτος δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου να κηρύξει πόλεμο εναντίον του.

    Την προηγούμενη εβδομάδα ο Μασκ κατέθεσε μήνυση εναντίον του Άλτμαν, κατηγορώντας τον ότι εγκατέλειψε τον στόχο της OpenAI, με αντάλλαγμα το κέρδος.

    «Σε προσωπικό επίπεδο είναι λυπηρό», δήλωσε ο Άλτμαν σε υπόμνημα προς τους υπαλλήλους την ίδια μέρα. Αποκάλεσε τον Μασκ προσωπικό του ήρωα και πώς του αρέσει να τον σκέφτεται ως έναν άνθρωπο που παλεύει να κατασκευάσει καλύτερη τεχνολογία. «Ήλπιζα ότι θα είναι στο πλευρό μας», έγραψε.

    Το ρήγμα

    Ο Άλτμαν γνώρισε τον Έλον Μασκ, σε μία περίοδο που οι αποτυχίες στη ζωή του διαδέχονταν η μία την άλλη. Απέναντί του είχε τον ιδρυτή της SpaceX, ο οποίος οραματιζόταν να στείλει τον πρώτο πύραυλό του στον Άρη.

    Λίγο καιρό αργότερα, το 2015, οι δύο άνδρες συνίδρυσαν την OpenAI, ως ένα μη κερδοσκοπικό ερευνητικό εργαστήριο. Ο Άλτμαν έχοντας την υποστήριξη και -κυρίως- την χρηματοδότηση του Μασκ κατάφερε να γιγαντώσει την εταιρεία, να την εξελίξει στις νέες τεχνολογίες και να κυριαρχήσει στον τεχνολογικό κλάδο.

    Η πορεία της δεν πέρασε φυσικά απαρατήρητη από τη Microsoft, τον αμερικανικό κολοσσό που εντόπισε από νωρίς τις δυνατότητες της τεχνολογίας και αποφάσισε να προχωρήσει σε μία επένδυση-μαμούθ ύψους 10 δισ. δολαρίων προς την ΟpenAI.

    Αυτό ήταν κάτι που φαίνεται να ενοχλησε τον Μασκ, με άτομα από το περιβάλλον του Άλτμαν να αναφέρουν ότι επικρατεί το συναίσθημα του φθόνου στις κινήσεις του, καθώς «ο μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο».

    Βέβαια η πλευρά του Μασκ απορρίπτει αυτήν την «ανάγνωση», υποστηρίζοντας την γνήσια ανησυχία του για την πορεία της τεχνητής νοημοσύνης.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ