• Mononews TV

    Ελληνικό: Ο πύργος με τους 40 ορόφους – mononewsTV

    • NewsRoom

    Επιπλέον έσοδα από την πώληση κατοικιών στον πύργο που θα αναπτύξουν Brooklane και Lamda Development στο Ελληνικό, προσδοκά η παραχωρησιούχος του πρώην αεροδρομίου.

    Θυμίζουμε πως η Lamda υπολογίζει πως θα βάλει στο ταμείο της 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ από την πώληση κατοικιών στο Ελληνικό έως το 2026, ποσό στο οποίο δεν περιλαμβάνονται τα έσοδα από τη διάθεση των οικιστικών μονάδων στον πύργο μεικτής χρήσης στον οποίο συνεπενδύει με την αμερικανική επενδυτική, καθώς αυτός θα είναι παραδοτέος το 2028.

    Όπως έχει επισημάνει η διοίκηση της Lamda, χάρη στις ανατιμήσεις των κατοικιών στην έκταση του πρώην αεροδρομίου, η κάθε κατοικία θα πωλείται προς 1.000 ευρώ παραπάνω ανά τετραγωνικό μέτρο (με βάση τη μέση τιμή των 7.800 ευρώ/τ.μ.), πολιτική που θα αποφέρει επιπλέον ρευστότητα 1 δισεκατομμυρίου.

    Η μέση τιμή πώλησης των παραθαλάσσιων κατοικιών (στον Riviera Tower, των βιλών και των cove residencies) έφτασε τα 12.300 ευρώ/τετραγωνικό, ενώ η τιμή των τεσσάρων συγκροτημάτων σε γειτονιές κοντά στις λεωφόρους Ποσειδώνος και Αλίμου και στα «σύνορα» του Commercial Hub, του εμπορικού πόλου όπου θα αναπτυχθεί το mall της λεωφόρου Βουλιαγμένης πέφτει στα 7.600 ευρώ.

    Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, το κτίριο θα έχει συνολικά 40 ορόφους και θα περιλαμβάνει πολυτελές ξενοδοχείο κατηγορίας πέντε αστέρων από το ισόγειο έως και τον ένατο όροφο, που θα διαθέτει 166 δωμάτια, καθώς και πολυτελείς εγκαταστάσεις όπως spa με εσωτερική πισίνα, εξωτερικές πισίνες, γυμναστήριο και αίθουσες συνεδριάσεων, καθώς και χώρους εστίασης με απρόσκοπτη θέα προς το μητροπολιτικό πάρκο, την αθηναϊκή ριβιέρα και τον αστικό ιστό.

    Από τον δέκατο όροφο έως και τον 17ο όροφο, το ξενοδοχείο θα διαθέτει επιπλέον 80 δωμάτια τύπου condos τα οποία θα διατεθούν για πώληση, ενώ στους ψηλότερους ορόφους, από τον 18ο έως και τον 39ο όροφο θα αποτελείται από 130 κατοικίες (branded residences).

    Όλες οι κατοικίες θα έχουν ανεμπόδιστη θέα 360 μοιρών και αποκλειστική πρόσβαση σε ανέσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός χώρου lounge, πισίνας, γυμναστηρίου και υπηρεσίες concierge.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ