• Mononews TV

    Ελληνικό: H Lamda Development ρίχνει στην αγορά «λαϊκές» κατοικίες – mononewsTV

    • NewsRoom

    Ακόμα τρία projects κατοικιών στο Ελληνικό ρίχνει στην αγορά η Lamda Development, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η πώληση διαμερισμάτων στον δεύτερο, χαμηλότερο πύργο ύψους 50 μέτρων πίσω από τις παραθαλάσσιες κατοικίες που αναπτύσσονται στον Άγιο Κοσμά.

    Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη παρουσίαση της εισηγμένης για αναλυτές και επενδυτές, τα έργα που δρομολογούνται και περιλαμβάνονται στην πρώτη φάση της ανάπλασης (με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2027) είναι τα εξής τρία οικιστικά συγκροτήματα: το Mainstream Posidonos με 432 διαμερίσματα, το Mainstream Alimos με 432 διαμερίσματα και το Neighborhood Retail με 115 διαμερίσματα.

    Όπως μαρτυρούν τα ονόματά τους, θα βρίσκονται σε γειτονιές κοντά στις λεωφόρους Ποσειδώνος και Αλίμου και στα «σύνορα» του Commercial Hub, του εμπορικού πόλου όπου θα αναπτυχθεί το mall της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

    Το μεικτό κέρδος που εκτιμά η Lamda ότι θα αποκομίσει από το λανσάρισμα των κατοικιών πρώτης φάσης πλησιάζει τα 900 εκατομμύρια ευρώ.

    Συγκεκριμένα από τα διαμερίσματα του συγκροτήματος κοντά στην Ποσειδώνος θα έχει έσοδα ύψους 368 εκατομμυρίων ευρώ, από τα διαμερίσματα του συγκροτήματος στα όρια με τον δήμο Αλίμου θα βάλει στο ταμείο 313 εκατομμύρια, ενώ έσοδα 79 εκατομμυρίων ευρώ θα έρθουν από τις πωλήσεις της γειτονιάς κοντά στο εμπορικό κέντρο (Neighborhood Retail).

    Γνωστή έχει γίνει ήδη η διαδικασία προπωλήσεων των διαμερισμάτων του πύργου 50 μέτρων που σχεδιάζει o Δανός Bjarke Ingels, με δύο προσύμφωνα να έχουν ήδη υπογραφεί.

    Από το σύνολο των τεσσάρων νέων έργων η Lamda αναμένει έσοδα 1,17 δισεκατομμυρίων και καθώς το περιθώριο κέρδους των συναλλαγών ανέρχεται σε 38%, το κέρδος από τις πωλήσεις των συγκεκριμένων κατοικιών πλησιάζει τα 450 εκατομμύρια.

    Η διαφορά τους είναι ότι θα περιλαμβάνουν κατοικίες που προορίζονται για αγοραστές «μεσαίου εισοδήματος», ενώ μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμες βίλες και διαμερίσματα των οποίων την αγορά μπορούσαν να υποστηρίξουν μεγάλα πορτοφόλια, καθώς ένα διαμέρισμα στο Riviera Tower έφτασε να κοστίζει έως και 32.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

    Η μέση τιμή πώλησης των παραθαλάσσιων κατοικιών (στον Riviera Tower, των βιλών και των cove residencies) ήταν 12.300 ευρώ/τετραγωνικό, ενώ η τιμή των τεσσάρων νέων συγκροτημάτων πέφτει στα 7.600 ευρώ.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ