• Mononews TV

    Donkey Hotels: Το ομολογιακό 60 εκατομμυρίων και τα σχέδια της οικογένειας Ιωάννου – mononewsTV

    • NewsRoom

    Σε συμφωνία με τις τράπεζες ήρθε η Donkey Hotels, η ξενοδοχειακή εταιρεία της οικογένειας Ιωάννου – γνωστή από την Άβαξ – που προήλθε από τη συγχώνευση του Intercontinental με τη YES Hotels, για την μετάθεση των πληρωμών των δανείων από τον επόμενο χρόνο.

    Πρόκειται για μία κίνηση που πραγματοποίησε η εταιρεία, καθώς στο τέλος του 2021 το κυκλοφορούν ενεργητικό υπολείπεται των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων κατά 8,6 εκατ. ευρώ.

    Έτσι, πρόσφατα η Donkey Hotels ήρθε σε συμφωνία με τα συνεργαζόμενα πιστωτικά ιδρύματα – σημειωτέον ότι οι περισσότερες συμβάσεις έχουν υπογραφεί με την Τράπεζα Πειραιώς – και οι πληρωμές των δανειακών υποχρεώσεών της μετατέθηκαν από το 2023 κι έπειτα.

    Τον Δεκέμβριο του 2021 οι δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονταν σε 44,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το φετινό Ιούλιο αποφασίστηκε η έκδοση ομολογιακού δανείου συνολικής ονομαστικής αξίας 59,96 εκατ. ευρώ με την Εθνική Τράπεζα, με σκοπό την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού, τη χρηματοδότηση μέρους του κόστους εκτέλεσης νέων έργων και την κάλυψη αναγκών κεφαλαίων κίνησης.

    Το οκταετές δάνειο έχει κυμαινόμενο επιτόκιο.

    Σχεδόν δύο χρόνια μετά τη συγχώνευση, το νέο σχήμα εκμεταλλεύεται τις ιδιόκτητες ξενοδοχειακές μονάδες, το Intercontinental στη λεωφόρο Συγγρού (το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας, δυναμικότητας 563 δωματίων), το πεντάστερο New Hotel στην πλατεία Συντάγματος, το τετράστερο Periscope στο Κολωνάκι και το πεντάστερο Semiramis στην Κηφισιά.

    Μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης στη Σαντορίνη, η Donkey Hotels διαθέτει ιδιόκτητες ξενοδοχειακές υποδομές 130.000 τετραγωνικών μέτρων (85.000 τ.μ. στην Αθήνα), και πάνω από 830 δωμάτια πέντε αστέρων.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ