• Mononews TV

    Διαμαντής Διαμαντίδης: Super deal 140 εκατ. δολ. – Πούλησε 4 τάνκερ – mononewsTV

    • NewsRoom

    Στην πώληση τεσσάρων εκ των παλαιότερων τάνκερ του στόλου της προχώρησε η ναυτιλιακή Delta Tankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη, εν μέσω της εκτίναξης των τιμών των μεταχειρισμένων aframax.

    Σύμφωνα με την Intermodal και την Xclusiv Shipbrokers, πρόκειται για τα δεξαμενόπλοια ice class χωρητικότητας 111,000 dwt Delta Captain, Delta Sailor και Delta Victory, όλα κατασκευής 2005, καθώς και το Delta Pioneer που ναυπηγήθηκε το 2004. Tα πλοία κατά τις ναυλομεσιτικές πουλήθηκαν στην τιμή των 35 εκατ. δολαρίων έκαστο, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του αγοραστή.

    Το τίμημα θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό για πλοία 17 ετών, παρά το γεγονός ότι είναι εξοπλισμένα με scrubbers και σύστημα επεξεργασίας νερού έρματος (BWTS).

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της VesselsValue, οι αξίες των τάνκερ έχουν αυξηθεί από τις αρχές του έτους, σε όλες τις κατηγορίες και τις ηλικίες. Μάλιστα οι νέες κυρώσεις της ΕΕ για το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου που τέθηκαν σε ισχύ τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου εκτιμάται ότι επηρεάζουν περαιτέρω τις αξίες και τις αγοραπωλησίες των δεξαμενόπλοιων και των LNG carriers.

    Ενδεικτικά, σε πρόσφατη ανάλυση της Rebecca Galanopoulos Jones επισημαίνεται ότι οι αξίες στα δεξαμενόπλοια aframax – παρόμοια με αυτά που πούλησε η Delta Tankers- χωρητικότητας 105,000 dwt, 20ετίας, εκτινάχθηκαν κατά 86% από 11,84 εκατ. δολάρια την 1η Ιανουαρίου 2022 σε 22,02 εκατ. δολάρια στις αρχές του Δεκεμβρίου.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ