• Mononews TV

    Χίλτον: Η μεταμόρφωση του εμβληματικού ξενοδοχείου βήμα προς βήμα – mononewsTV

    • NewsRoom

    Απρόσκοπτα συνεχίζεται η μεταμόρφωση του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας, του Χίλτον, το οποίο περνάει πλέον σε μια νέα εποχή, ύστερα και από την έγκριση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού.

    Εσωτερικές διαρρυθμίσεις, προσθήκες, τροποποιήσεις των όψεων, νέα κλιμακοστάσια, ακόμη και κοπή δέντρων συνθέτουν ένα πλέγμα εργασιών, που έπρεπε να συζητηθούν και στο Συμβούλιο, όπως προβλέπεται από το νόμο. Κι αυτό, λόγω της γειτνίασης του κτιρίου με την Εθνική Πινακοθήκη, η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως κτίσμα, που χρήζει ειδικής κρατικής προστασίας.

    Έργο των αρχιτεκτόνων Εμμανουήλ Βουρέκα, Αντώνη Γεωργιάδη και Σπύρου Στάικου, με τις μεγαλειώδεις συνθέσεις του Γιάννη Μόραλη στις δύο στενές όψεις του, τοπόσημο της Αθήνας από την στιγμή της ανέγερσής του, δίνοντας μάλιστα ατύπως το όνομά του σε μια περιοχή της πρωτεύουσας και βέβαια ένα κτίριο που συνδέεται με την νεώτερη κοινωνική και οικονομική ιστορία της χώρας, το Χίλτον, μετονομαζόμενο σε Conrad υφίσταται τώρα σειρά επεμβάσεων για τις νέες του χρήσεις.

    Το συγκρότημα σήμερα περιλαμβάνει το κυρίως κτίριο (πύργος), τη πολυώροφη προσθήκη της οδού Βεντήρη που έγινε εν όψει του 2004, τις ισόγειες πτέρυγες προς την λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας (το εστιατόριο Βυζαντινό, κ.λπ.), επίσης την πτέρυγα προς την οδό Μιχαλακοπούλου όπου βρίσκονται και οι έξοδοι από τους υπόγειους χώρους και άλλες βοηθητικές λειτουργίες και τέλος, το νέο εστιατόριο και την πισίνα.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ