• Mononews TV

    Capital ναυτιλιακή (Βαγγέλης Μαρινάκης): Τι σηματοδοτεί η «απόβαση» στην Αθήνα – MononewsTV

    • NewsRoom

    Έτοιμη να «καταπλεύσει» στην ελληνική αγορά των διαπραγματεύσιμων εταιρικών ομολόγων είναι η ισχυρή ναυτιλιακή εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη, εισηγμένη εδώ και 14 χρόνια  στο αμερικανικό χρηματιστήριο του Nasdaq.

    Capital Product Partners έχει ιδρυθεί και ελέγχεται μετοχικά από την Capital Maritime & Trading Corp, συμφερόντων της οικογένειας του Έλληνα εφοπλιστή, με την πολύπλευρη επιχειρηματική δράση.

    Στόχος είναι η έκδοση 5ετούς ναυτιλιακού ομολόγου για την άντληση κεφαλαίων ύψους 150 εκατ. ευρώ.

    Τα εν λόγω κεφάλαια πρόκειται να χρηματοδοτήσουν μέρος του γενναίου επενδυτικού προγράμματος της διεθνούς ναυτιλιακής εταιρείας, με το οποίο και σηματοδοτείται η στροφή στην πράσινη ενέργεια. Αρμονικά συνδυασμένη με τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις καθαρές θαλάσσιες μεταφορές.

    Πρόσφατα ο στόλος των 16 βαποριών της Capital Product εμπλουτίστηκε, καθώς η εταιρεία μπήκε στην αγορά των μεταφορών υγροποιημένου φυσικού αερίου με την αγορά τριών LNG Carriers τελευταίας τεχνολογίας, συνολικού επενδυτικού κόστους 600  εκατ. δολαρίων. Επιπρόσθετα η εταιρεία είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει το δικαίωμα που διαθέτει για να αγοράσει και άλλα 3 ίδιου τύπου πλοία LNG. Με τη μέση τιμή να υπολογίζεται στα περίπου 20 εκατ. δολάρια το κάθε ένα.  Γεγονός που σημαίνει ότι η διπλή επένδυση θα υπερβεί τα 1,2 δισ. δολάρια.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ