ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Βαγγέλης Μαρινάκης: Η Capital Gas παρέλαβε τρία νεότευκτα πλοία μεταφοράς LNG “Assos”, “Apostolos” και “Aktoras”
Η Capital Gas Ship Management Corp του Βαγγέλη Μαρινάκη υπέγραψε συμφωνία με το ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard της Νότιας Κορέας για τη ναυπήγηση δύο πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου διοξειδίου του άνθρακα (LCO2).
Το ναυπηγείο που εδρεύει στο Ulsan γνωστοποίησε ότι η εταιρεία του Ευάγγελου Μαρινάκη παρήγγειλε ένα ζευγάρι πλοίων, μεταφορικής ικανότητας 22.000 κυβικών μέτρων, αμμωνίας και LNG.
Η συμφωνία αναφέρει ότι η παράδοση των δύο πλοίων έχει προγραμματιστεί να παραδοθούν τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο του 2026.
Η Capital Gas παρήγγειλε τα δύο πρώτα πλοία τον περασμένο Ιούλιο, πληρώνοντας περίπου 141,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η αξία των τελευταίων δύο πλοίων ανέρχεται στα 152,5 εκατομμύρια δολάρια.
Τα πλοία μπορούν να μεταφέρουν υγραέριο και αμμωνία, είναι ένα κοινό έργο μεταξύ της Capital, της Hyundai Mipo και του Νηογνώμονα Lloyd’s Register και είναι μέχρι στιγμής τα μεγαλύτερα πλοία αυτού του τύπου κατά παραγγελία.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!? https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χατζηδάκης από Βρυξέλλες: Εθνική επιτυχία η αναγνώριση των προσπαθειών για περιορισμό της γραφειοκρατίας
- Volare Shipping (Trafigura): Σχεδιάζει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Όσλο με στόχο την άντληση 500 εκατ. δολαρίων
- Coca Cola: Αγορά 4.750 μετοχών από τον Ζόραν Μπογκντάνοβιτς έναντι 202.777 στερλίνων
- Κύκλωμα έστηνε εταιρείες βιτρίνες στη Βόρεια Ελλάδα – «Τρύπα» 11 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.