ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαγγέλης Μαρινάκης: Η Capital Gas παρέλαβε τρία νεότευκτα πλοία μεταφοράς LNG “Assos”, “Apostolos” και “Aktoras”
Η Capital Gas Ship Management Corp του Βαγγέλη Μαρινάκη υπέγραψε συμφωνία με το ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard της Νότιας Κορέας για τη ναυπήγηση δύο πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου διοξειδίου του άνθρακα (LCO2).
Το ναυπηγείο που εδρεύει στο Ulsan γνωστοποίησε ότι η εταιρεία του Ευάγγελου Μαρινάκη παρήγγειλε ένα ζευγάρι πλοίων, μεταφορικής ικανότητας 22.000 κυβικών μέτρων, αμμωνίας και LNG.
Η συμφωνία αναφέρει ότι η παράδοση των δύο πλοίων έχει προγραμματιστεί να παραδοθούν τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο του 2026.
Η Capital Gas παρήγγειλε τα δύο πρώτα πλοία τον περασμένο Ιούλιο, πληρώνοντας περίπου 141,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η αξία των τελευταίων δύο πλοίων ανέρχεται στα 152,5 εκατομμύρια δολάρια.
Τα πλοία μπορούν να μεταφέρουν υγραέριο και αμμωνία, είναι ένα κοινό έργο μεταξύ της Capital, της Hyundai Mipo και του Νηογνώμονα Lloyd’s Register και είναι μέχρι στιγμής τα μεγαλύτερα πλοία αυτού του τύπου κατά παραγγελία.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!? https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τον Οκτώβριο η ΑΜΚ της Intralot για τη συγχώνευση με τη Bally’s
- Η νέα εξαγορά Μονεμβασιώτη και τι ετοιμάζει στο Βενέτη
- Οι ψύχραιμες μετοχές, οι illuminati του Ιατρικού, ποιοι δεν θέλουν την Δρέττα, το big deal Αθανασίου – Πινιατάρο, η κίνηση του Μυλωνά, τι συμβαίνει με Νικόλαο και Χρυσή και ποιος Βαρδινογιάννης παντρεύεται
- Τι έκανε ο Κ.Μ. στο Μέγαρο, πόσο κοστίζουν τα περίπτερα στη ΔΕΘ, γιατί κάνει γκάλοπ το Μ.Μ. και ο πρωθυπουργός στον Λευκό Οίκο
