• Mononews TV

    Αλεξάνδρος Εξάρχου (Intrakat): Θα κατεβούμε στην Αττική Οδό, δεν πουλάμε τις ΑΠΕ – mononewsTV

    • NewsRoom

    Για τα σχέδια της Intrakat για τον διαγωνισμό της Αττικής Οδού, τις ΑΠΕ, τις εξαγορές εταιριών σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και τη γενικότερη εικόνα στον κλάδο των κατασκευών μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Αλέξανδρος Εξάρχου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στον απόηχο της χθεσινής αναβληθείσας έκτακτης γενικής συνέλευσης.

    Επιπλέον, υπερθερμάτισε τη σημασία της ολοκλήρωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου μέσω της οποίας η εισηγμένη θα αλλάξει σελίδα και θα αποκτήσει τη θέση που της αρμόζει στον κατασκευαστικό κλάδο.

    Τόνισε, δε, πως οι κατασκευαστικές εταιρείες έχουν ανάγκη να είναι σωστά κεφαλαιοποιημένες. Πρόκειται για μία γενική παραδοχή και η διοίκηση προσπαθεί να πείσει τους μετόχους προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ φαίνεται ότι τα έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό βάσει των δηλώσεων που έχει κάνει μέχρι στιγμής η πλειοψηφία των μετόχων.

    Σχετικά με την αναβολή είκοσι ημερών που αιτήθηκε και πέτυχε η πλευρά του Δημήτρη Κούτρα, που κατέχει το 8,13% των μετοχών της εισηγμένης, ο Αλέξανδρος Εξάρχου δήλωσε ότι δεν αλλάζει κάτι στον σχεδιασμό της Intrakat.

    Ωστόσο, σχολίασε πως ο συγκεκριμένος μέτοχος, ο οποίος συμμετείχε στη διοίκηση της εταιρείας την προηγούμενη διετία θα έπρεπε να κατανοεί την ανάγκη για την άμεση έγκριση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατ.ευρώ, ενώ άφησε και αιχμές κατά του τρόπου λειτουργίας της προηγούμενης διοίκησης, η οποία, όπως πρόσθεσε, επέφερε ζημίες 18 εκατ. Ευρώ στο Α’ Εξάμηνο του 2022.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ