• Mononews TV

    Αυτοψία στο ΜΙΝΙΟΝ: Το ιστορικό πολυκατάστημα γίνεται ξανά τοπόσημο της Αθήνας – mononewsTV

    • NewsRoom

    Αλλάζει ξανά μορφή, γεννιέται κυριολεκτικά από τις στάχτες του, αλλά φιλοδοξία είναι να αποτελέσει και πάλι τοπόσημο για την πολύπαθη οδό Πατησίων. Ο λόγος για το ΜΙΝΙΟΝ, τη νέα σελίδα του οποίου ξαναγράφει η DIMAND. Ένα έργο που η συνολική ακαθάριστη αξία ανάπτυξής του εκτιμάται στα €69 εκατ.

    Το mononews ξεναγήθηκε στο εσωτερικό του εμβληματικού πρώην πολυκαταστήματος – του πρώτου που είχε δημιουργηθεί στην Ελλάδα – λίγους μήνες προτού παραδοθεί στους δύο τελικούς χρήστες.

    Όπως εξήγησε ο Project Manager του έργου, Λευτέρης Ελευθεριάδης, το κτίριο θα έχει δύο κύριες εισόδους, καθώς η είσοδος για τα γραφεία του 3ου, 4ου, 5ου, 6ου και 7ου ορόφου τοποθετείται στη συμβολή των Σατωβριάνδου και Πατησίων, ενώ επί της Πατησίων θα βρίσκεται η είσοδος για το κατάστημα. Ο αρχικός σχεδιασμός της DIMAND προβλέπει ότι οι γραφειακοί χώροι θα είναι open plan, αλλά η οριστική τους μορφή θα αποφασιστεί από τον τελικό χρήστη.

    Η σύνδεση με το παρελθόν του ιστορικού καταστήματος και τις αναμνήσεις των Αθηναίων, επιτυγχάνεται μέσω της στοάς που θα περικλείει τις οδούς Πατησίων και Βερανζέρου και η οποία θα επενδυθεί με το λογότυπο του ΜΙΝΙΟΝ με τη χαρακτηριστική γραμματοσειρά. Η στοά θα επενδυθεί επίσης με μαρμάρινα πατώματα.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ