• Mononews TV

    Αυτό είναι το νέο «καταφύγιο» των δισεκατομμυριούχων – mononewsTV

    • NewsRoom

    Το γεμάτο πελώριους και εντυπωσιακούς ουρανοξύστες Άμπου Ντάμπι, επιλέγουν το τελευταίο διάστημα οι δισεκατομμυριούχοι, προκειμένου να προστατέψουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, κάνοντας στροφή από άλλους δημοφιλείς προορισμούς όπως τα νησιά Κέιμαν, την Ελβετία ή τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

    Πολλοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, επιλέγουν τώρα το εμιράτο για τις δραστηριότητές τους, καθιστώντας το έναν νέο κόμβο πλούτου, εξαιρετικά δημοφιλή.

    Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κρυπτονομίσματος Zhao Changpeng, η οικογένεια Adani της Ινδίας, ο δισεκατομμυριούχος hedge fund Ray Dalio και ο Ρώσος μεγιστάνας του χάλυβα Vladimir Lisin είναι μεταξύ των δεκάδων δισεκατομμυριούχων, που έχουν δημιουργήσει εταιρείες ειδικού σκοπού (SPV) στο διεθνές οικονομικό κέντρο του Άμπου Ντάμπι φέτος, σύμφωνα με μια επισκόπηση εκατοντάδων εταιρικών καταθέσεων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από το Bloomberg News.

    Αυξάνονται ταχύτατα οι εταιρείες ειδικού σκοπού

    Περισσότερα από 5.000 SPV υπάρχουν τώρα στην Παγκόσμια Αγορά του Άμπου Ντάμπι (ADGM), σε σύγκριση με μόλις 46 το 2016, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η κορυφαία συμβουλευτική εταιρεία M/HQ.

    Δημοφιλή από τον βασιλιά των junk-bond Michael Milken στα τέλη της δεκαετίας του 1980, τα SPV είναι ξεχωριστές νομικές οντότητες που έχουν εξελιχθεί σε δομές για άτομα υψηλής καθαρής αξίας, τα οποία επιδιώκουν να απομονώσουν τον οικονομικό κίνδυνο.

    Το Άμπου Ντάμπι σημειώνει ότι τα SPV του-ουσιαστικά εταιρείες χαρτοφυλακίου που διαχειρίζονται τον πλούτο- μπορούν να περιέχουν περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα και ίδια κεφάλαια.

    Οι χρηματοοικονομικές ροές προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σηματοδοτούν έναν νέο ρόλο για την οικονομία των 509 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, καθώς η κυβερνώσα οικογένεια Al Nahyan προσπαθεί να πάρει αποστάσεις από το πετρέλαιο.

    Τα κέρδη του Άμπου Ντάμπι έρχονται επίσης σε μια εποχή που ορισμένοι φορολογικοί παράδεισοι, όπως οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι και οι Νήσοι Κέιμαν, υπόκεινται σε περισσότερους ελέγχους και έχουν δει μία μείωση στις νέες εταιρικές εγγραφές.

    «Το Abu Dhabi Global Market (ADGM), είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τη δημιουργία SPV και αυξάνεται ραγδαία», δηλώνει ο Bhaskar Dasgupta, εταιρικός σύμβουλος που εργαζόταν στο παρελθόν για την ελεύθερη ζώνη του Άμπου Ντάμπι.

    «Βλέπουμε περισσότερα άτομα με υψηλή καθαρή αξία να μετακινούνται από τις BVI (Βρετανικές Παρθένες Νήσους), το Κέιμαν, τον Μαυρίκιο και τη Σιγκαπούρη προς εδώ», συμπληρώνει.

    Ο επιχειρηματικός κόμβος της Μέσης Ανατολής είναι ελκυστικός λόγω της προστασίας των περιουσιακών στοιχείων από ξένες δικαιοδοσίες και από το σύστημα της διπλής φορολογίας, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ