• Mononews TV

    Aegean: Επένδυση €140 εκατ. για νέο κέντρο συντήρησης κι εκπαίδευσης στο Ελ. Βενιζέλος – mononewsTV

    • NewsRoom

    Μια νέα επένδυση αξίας 140 εκατ. ευρώ στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος ανακοίνωσαν ο πρόεδρος της Aegean Airlines, Ευτύχιος Βασιλάκης, και ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτριος Γερογιάννης.

    Πρόκειται για το πρώτο πράσινο hangar στην Ελλάδα, το οποίο αφορά στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου οικοσυστήματος με τη δημιουργία υποδομών εντός του Ελ Βενιζέλος, με τη σχετική σύμβαση με το ΔΑΑ να υπογράφεται χθες και να ισχύει έως το 2046.

    Το νέο αυτό κέντρο, που θα είναι λειτουργικό από τον ερχόμενο Οκτώβριο και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης και ωρίμανσης την επόμενη επταετία, θα παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης πιλότων και πληρωμάτων καθώς και συντήρησης αεροσκαφών τόσο για την Aegean αλλά και για τρίτους αερομεταφορείς.

    Επισημάνθηκε, δε, πως με την επένδυση αυτή δημιουργείται το πρώτο κέντρο αυτού του είδους στην Ελλάδα το οποίο θα έχει διπλό όφελος. Αρχικά, η Aegean θα μπορεί να εκπαιδεύσει το προσωπικό εντός της Ελλάδας και δε θα χρειάζεται να στέλνει τους πιλότους, τα πληρώματα και τα αεροσκάφη της στο εξωτερικό.

    Επιπλέον, τρίτοι αερομεταφορείς τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νέο κέντρο. Η επένδυση θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια, δανεισμό, ενώ εξετάζεται και η ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης.

    Εν ολίγοις πρόκειται για μια νέα επένδυση με στόχο την εκμετάλλευση της τεχνογνωσίας της Aegean αλλά και την εξαγωγή της.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ