• LIFE&STYLE

    Ζωή Κουρούκλη: Τα συγκινητικά «αντίο» των παιδιών της τραγουδίστριας που έφυγε από τη ζωή


    Με δύο συγκινητικά μηνύματα οι κόρες της τραγουδίστριας Ζωής Κουρούκλη  αποχαιρέτησαν την μητέρα τους η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, έπειτα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

    «Ήθελε να φύγει όταν άνθιζαν τα λουλούδια. Ήθελε ένα μεγάλο πάρτυ που θα τραγουδούσαν όλοι για εκείνη. Ήθελε να φύγει σπίτι της με τα ζώα της αγκαλιά και τα παιδιά της εκει. Και ο Θεός της έκανε όλα τα χατήρια γιατί την αγαπούσε πολύ, όπως την αγαπούσαμε όλοι. Μαμά μου καλό ταξίδι…. θα ξαναβρεθούμε κάποια στιγμή. Σ’ αγαπαω” γράφει η Κατερίνα Καλφοπούλου- Κουρούκλη, ενώ η αδελφή της Ίρις επέλεξε μια φωτογραφία της μητέρας της με τη λεζάντα “Good bye mommy”.

    Η Ζωή Κουρούκλη υπήρξε σημαντική τραγουδίστρια της δεκαετίας του ΄60 με ιδιαίτερη αγάπη προς την τζαζ μουσική, και πρώτη εξαδέλφη της Ζωής Λάσκαρη. Ξεκίνησε σαν παιδί θαύμα στο θέατρο παίζοντας και τραγουδώντας, μέχρι που την ανακάλυψε ο νεαρός τότε Μίμης Πλέσσας στα 11 της χρόνια. Μαζί ηχογραφούν τον πρώτο τους τραγούδι 45 στροφών.

    Έκανε εμφανίσεις σε παλιές ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες σαν τραγουδίστρια ενώ το 1966 συνεργάστηκε και με το ποπ συγκρότημα The Storms. Η καριέρα της στο λεγόμενο ελαφρό τραγούδι της εποχής ήταν μεγάλη και τραγούδησε τους πιο σημαντικούς συνθέτες αυτού του είδους. Μεταπολίτευση, αντάρτικα, Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Σαββόπουλος, ρεμπέτικα, χαρακτήρισαν τα χρόνια που ακολούθησαν. Παράλληλα, είχε γυρίσει ολόκληρο τον κόσμο εκπροσωπώντας την Ελλάδα στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ τραγουδιού εκείνης της εποχής και κερδίζοντας πολλές φορές το πρώτο βραβείο. Στο Φεστιβάλ του Σόποτ, στην Πολωνία, απέσπασε το πρώτο βραβείο τραγουδώντας τον “Καπετάν Φαφαλιό”, του Κώστα Καπνίση, ενώ στην πρώτη σειρά των καθισμάτων καθόταν το πλήρωμα ενός ελληνικού εμπορικού πλοίου που αποθέωσε την ελληνική αποστολή.

    «Η φωνή της ήταν μοναδική. Η Ζωίτσα ήταν ένας συνδυασμός ταλέντου ψυχής και ανθρώπινης δύναμης. Ένας σημαντικός άνθρωπος. Θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας και εκείνη και τα τραγούδια της», έσπευσε να μου πει νωρίς σήμερα το πρωί ο ψυχίατρος και καλός της φίλος Δημήτρης Σούρας, συγκλονισμένος από τον θάνατό της.



    ΣΧΟΛΙΑ