• LIFE&STYLE

    Ζαν-Μαρκ Βαλέ: Πέθανε ο σκηνοθέτης των Dallas Buyers Club και Big Little Lies

    • NewsRoom
    Ζαν-Μαρκ Βαλέ

    Ζαν-Μαρκ Βαλέ


    Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του σκηνοθέτη και παραγωγού, Ζαν-Μαρκ Βαλέ, ο οποίος έφυγε αιφνίδια από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 58 ετών.

    Ο γνωστός σκηνοθέτης του Dallas Buyers Club και της σειράς Big Little Lies, βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του στην πόλη Κεμπέκ του Καναδά. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του.

    Ο συμπαραγωγός του Νέθαν Ρος εξέδωσε ανακοίνωση μιλώντας για έναν πραγματικό καλλιτέχνη, γενναιόδωρο και τρυφερό άνθρωπο.

    «Όποιος συνεργαζόταν μαζί του διέκρινε αμέσως το ταλέντο και το όραμά του. Ήταν φίλος, δημιουργικός συνεργάτης μου και τον έβλεπα σαν τον μεγαλύτερο αδελφό μου», αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει ότι η μόνη του παρηγοριά είναι ότι «η επιδραστική δουλειά του με το πανέμορφο στιλ σκηνοθεσίας του θα συνεχίσει να υπάρχει».

    Το αριστούργημα του Ζαν-Μαρκ Βαλέ είναι χωρίς αμφιβολία το Dallas Buyers Club.

    Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη ταινία είχε προταθεί για Όσκαρ καλύτερου μοντάζ. Μπορεί ο ίδιος να μη κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο, αλλά οι Μάθιου ΜακΚόναχι και Τζάρεντ Λέτο που είχαν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, κατέκτησαν τα Όσκαρ Α και Β ανδρικού ρόλου αντίστοιχα.

    Ένα χρόνο μετά και συγκεκριμένα το 2014, σκηνοθέτησε την ταινία Wild με την Ρις Γουίδερσπουν στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ η συνεργασία τους συνεχίστηκε και στη σειρά Big Litle Lies. Μάλιστα, για την επιτυχημένη σειρά του HBO βραβεύθηκε με Emmy σκηνοθεσίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Με κορονοϊό η Μαρία Λεκάκη

    Survivor: Τι τηλεθέαση έκανε η πρεμιέρα

    Καμίλα Καμπέγιο: Πούλησε το σπίτι της στο Λος Άντζελες προς 4,3 εκατ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ