• WOMEN

    Πόσο σεξ πρέπει να κάνεις ανάλογα με την ηλικία σου

    sex


    Αν θέλετε να μάθετε κατά πόσο συμβαδίζετε με τα άτομα της ηλικίας σας στον τομέα του σεξ, τότε διαβάστε την παρακάτω έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο του Kinsey. Η μελέτη, που είχε ως γενικό θέμα το Σεξ, την Αναπαραγωγή και το Φύλο, επιχείρησε να καταγράψει το πόσο συχνά οι άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών κάνουν σεξ.

    Κάτι το όλοι μας ξέραμε ούτως ή άλλως, αλλά φάνηκε και μέσα από την έρευνα, είναι πως όσο μεγαλώνουμε τόσο λιγότερες σεξουαλικές επαφές έχουμε. Από ‘κει και πέρα, τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν οι ειδικοί ήταν πολλά και διάφορα. Το βασικό ήταν πως οι νεαρές ηλικίες, και συγκεκριμένα οι άνθρωποι που κυμαίνονται από 18 έως 29 χρονών, κάνουν δύο φορές περισσότερο σεξ σε σύγκριση με εκείνους που διανύουν τη δεκαετία των 40s.

    Παρόλο, όμως, που τα ζευγάρια τα οποία βρίσκονται λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας των 20s έχουν πολύ συχνές σεξουαλικές επαφές, από τη μέση ηλικία και μετά η συχνότητα γίνεται μικρότερη και το σεξ αποκτά ένα χαρακτήρα σχεδόν υπενθυμητικό. Η απόκτηση οικογένειας, οι αυξημένες ευθύνες και υποχρεώσεις, το άγχος για τα οικονομικά και οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας αραιώνουν τις σεξουαλικές επαφές ανάμεσα στο ζευγάρι.

    Το Ινστιτούτο Kinsey στο πανεπιστήμιο της Indiana ρώτησε τους συμμετέχοντες σχετικά με το πόσο σεξ κάνουν και δημοσίευσε τη “φυσιολογική” συχνότητα για κάθε ηλικιακό group στην εφημερίδα The Sun. Συγκεκριμένα τα άτομα μεταξύ 18 με 29 χρονών, που κάνουν σεξ πιο συχνά από όλους, είχαν ένα μέσο όρο 112 φορών το χρόνο, που σημαίνει δύο φορές την εβδομάδα. Λίγο πιο κάτω βρέθηκαν τα άτομα 30-39 χρονών, που κατά μέσο όρο κάνουν σεξ 86 φορές το χρόνο, ή αλλιώς 1.6 φορές την εβδομάδα.

    Τα ζευγάρια με ηλικίες μεταξύ 40 και 49 χρονών φάνηκε πως έχουν σεξουαλικές επαφές 69 φορές το χρόνο, σχεδόν δηλαδή στα μισά της συχνότητας των ηλικιών 18-29. Το Ινστιτούτο δεν διερεύνησε την ερωτική ζωή των ανθρώπων άνω των 49 χρόνων, όμως είχε ένα ενδιαφέρον ακόμη αποτέλεσμα που δείχνει πως το 34% των παντρεμένων ζευγαριών κάνουν σεξ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, το 45% λίγες φορές το μήνα και το 13% μόνο λίγες φορές το χρόνο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Mετά τις MILFs και τις cougars έρχονται οι WHIPs!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσους σεξουαλικούς συντρόφους είναι «αποδεκτό» να έχουμε;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Τα μάτια μας μπορούν να δείξουν αν θελουμε σεξ



    ΣΧΟΛΙΑ