• WOMEN

    Αυτές οι τροφές θα βελτιώσουν τις αποδόσεις σας στο σεξ

    σεξ


    Αρχικά, να κάνουμε ένα μικρό διαχωρισμό: άλλο η λίμπιντο, δηλαδή η σεξουαλική επιθυμία, και άλλο οι σεξουαλικές αποδόσεις.

    Ως προς τη λίμπιντο, εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει ο μύθος ότι υπάρχουν μερικές τροφές, οι οποίες μπορούν να την αυξήσουν και να προκαλέσουν μεγαλύτερη όρεξη για σεξ. Πρόκειται, φυσικά, για τις γνωστές σε όλους μας αφροδισιακές τροφές. Δυστυχώς, όμως, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, οι ισχυρισμοί αυτοί δεν ισχύουν και δεν έχουν καμία επιστημονική βάση.

    Ωστόσο, υπάρχουν άλλες ομάδες τροφίμων, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν το δεύτερο κομμάτι του διαχωρισμού που κάναμε, δηλαδή τις σεξουαλικές αποδόσεις μας. Αυτό, σύμφωνα με τους Lynn Edlen και Robert Fried, συγγραφείς του βιβλίου “Εξαιρετικό φαγητό, εξαιρετικό Φύλο: Τρεις αλήθειες των τροφίμων για τη σεξουαλική σας φόρμα”, εξαρτάται από τη σωστή καρδιαγγειακή λειτουργία.

    Επομένως, κάνουμε λόγο για τροφές οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην καρδιαγγειακή σας υγεία. Δείτε παρακάτω 3 ομάδες τροφίμων που μπορούν να σας επηρεάσουν θετικά στο συγκεκριμένο θέμα:

    βατόμουρα

    1. Φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά: βατόμουρα, σμέουρα, φράουλες, δαμάσκηνα

    Τα αντιοξειδωτικά ωφελούν την υγεία της καρδιάς και τις αρτηρίες. Τα ανωτέρω φρούτα περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C και σε συνδυασμό με τα αντιοξειδωτικά προωθούν την κινητικότητα του σπέρματος, ενώ παράλληλα αυξάνουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

    λαχανικά

    2. Πράσινα λαχανικά: σπανάκι, λάχανο, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών

    Τα λαχανικά και χόρτα, τα οποία έχουν σκουροπράσινες αποχρώσεις, απελευθερώνουν μονοξείδιο του αζώτου κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού τους στο σώμα. Αυτό είναι καλό, γιατί το άζωτο αποτελεί μια σημαντική πηγή νιτρικού οξειδίου.

    πρωτεϊνη

    3. Κρέατα (αρνί), ψάρια (σολομός), αυγά, γαλακτοκομικά, καρύδια, φασόλια

    Αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες καθώς περιέχουν αργινίνη, ένα αμινοξύ που χρησιμεύει ως δομικό στοιχείο του νιτρικού οξειδίου, το οποίο είναι απαραίτητο για τη στύση των αντρών και την λίπανση των γυναικών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε ποια ηλικία οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι τροφές που «σαμποτάρουν» τη γονιμότητα των ανδρών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χορτοφαγία: Πώς επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή

     



    ΣΧΟΛΙΑ