• LIFE&STYLE

    Βρείτε το ιδανικό αντηλιακό που ταιριάζει στο δέρμα σας


    Το έχουμε πει πολλές φορές και θα συνεχίσουμε να το λέμε: το αντηλιακό είναι απαραίτητο όλο τον χρόνο, πόσο μάλλον τις ζεστές και ηλιόλουστες μέρες που διανύουμε. Παρ’ όλα αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί που δεν το φοράνε ευλαβικά, γιατί είτε το βρίσκουν βαρύ ή άβολο στο δέρμα, είτε τους αφήνει λευκά υπολείμματα. Αν έχετε βιώσει κι εσείς ένα από τα παραπάνω σενάρια, τότε μάλλον κάνατε λάθος επιλογή στο αντηλιακό σας και δε σκεφτήκατε τις ανάγκες του δέρματός σας.

    Για να σας βοηθήσουμε λοιπόν να βρείτε την κατάλληλη φόρμουλα συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να προσέξετε πριν την αγορά, ανάλογα με την επιδερμίδα σας και σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

    face-sunscreens.jpg

    Κανονικό δέρμα

    Αν έχετε κανονικό δέρμα, είστε τυχεροί γιατί πρακτικά σας ταιριάζουν όλες οι αντηλιακές φόρμουλες. Αυτό βέβαια δε συνεπάγεται ότι δεν πρέπει να τεστάρετε τη σύνθεση του προϊόντος για μερικές μέρες πάνω σας, ώστε να δείτε αν σας αρέσει η αίσθηση που σας αφήνει. Προμηθευτείτε λοιπόν δείγματα πριν κάνετε την αγορά σας και κινηθείτε καλύτερα σε προϊόντα ευρέως φάσματος (προστασία και από τις UVA και τις UVB ακτίνες) με δείκτη SPF 35 ή μεγαλύτερο.

    Λιπαρό δέρμα

    Στα λιπαρά δέρματα, οι ματ αντηλιακές φόρμουλες φαντάζουν ιδανικές, αφού και προστατεύουν από τον ήλιο και ρυθμίζουν τη φυσική λιπαρότητα. Το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε άλλωστε, όσο απολαμβάνετε τον ήλιο, είναι να τρέχει η κρέμα στο πρόσωπό σας και να γυαλίζετε.

    Ξηρό δέρμα

    Σε αντίθεση με τις λιπαρές επιδερμίδες, στις ξηρές δεν ενδείκνυνται καθόλου οι ματ υφές, αφού εισχωρούν στο δέρμα και το αφυδατώνουν περισσότερο. Γι αυτό κινηθείτε σε κάτι πιο πλούσιο και ενυδατικό με δεικτή SPF από 30 και πάλι με την ένδειξη “ευρέως φάσματος”.

    face-sunscreen-based-on-skin-type.jpg

    Δέρμα με τάση ακμής

    Στα δέρματα με τάση ακμής, οι πόροι μπορούν εύκολα να φράξουν και να εμφανιστούν σπυράκια. Αν το δικό σας ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή του αντηλιακού. Συγκεκριμένα, αναζητήστε φόρμουλες ειδικά σχεδιασμένες για αυτόν τον τύπο επιδερμίδα, με χρώμα ώστε να καλύψετε πιθανά σημάδια και σπυράκια.

    Ευαίσθητο δέρμα

    Για σας που το πρόσωπό σας κοκκινίζει με το παραμικρό και ερεθίζεται συχνά, τα αντηλιακά με επουλωτικά και ενυδατικά συστατικά και οξείδιο του ψευδαργύρου είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτό το συστατικό ειδικά παρέχει μέγιστη προστασία χωρίς να αντιδρά με το ευαίσθητο δέρμα, οπότε καλό θα ήταν να έχει σπουδαία θέση στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

    Ώριμο δέρμα

    Το ώριμο δέρμα χρειάζεται περισσότερη προστασία συγκριτικά με τους υπόλοιπους τύπους και άρα δείκτη SPF τουλάχιστον 50. Επωφεληθείτε επίσης από τις αντιγηραντικές ιδιότητες που προσφέρουν πολλά αντηλιακά τελευταίας γενιάς και συνδυάστε προστασία και πρόληψη της εμφάνισης των σημαδιών της γήρανσης σ’ ένα καλλυντικό!

    Δείτε μερικά προϊόντα που αντιστοιχούν στα παραπάνω εδώ.
    Πηγή: www.glow.gr



    ΣΧΟΛΙΑ