• Gossip

    Τζένη Μπαλατσινού – Βασίλης Κικίλιας: Το χρονικό του τέλους μιας σχέσης

    Τζένη Μπαλατσινού και Βασίλης Κικίλιας


    Εκείνη; Μια καλλονή, αναμφισβήτητης κλάσης και φινέτσας, που έγινε ακόμα και τραγούδι κάποτε απ’ τον Δεληβοριά, με μυαλό για μπίζνες και, μάλιστα, ιδιαίτερα πετυχημένες. Υπήρξε ένα από τα κορυφαία μοντέλα της χώρας, με συνεργασίες σε όλη την Ευρώπη και μούσα Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών. Με ό,τι κι αν ασχολήθηκε η Τζένη Μπαλατσινού, η καλομεγαλωμένη, τενίστρια και εσωτερική σε γαλλικό σχολείο στην εφηβεία, το έπραξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σταρ Ελλάς στα καλλιστεία -όταν παρουσίαζαν δημόσιο ενδιαφέρον- και τίποτα λιγότερο! Μητέρα τριών όμορφων παιδιών που διαπρέπουν στις σπουδές τους. Παρουσιάστρια με άποψη πάντα για το προϊόν της, μακριά από ευτέλειες και χυδαιότητες. «Top» ως μοντέλο. Επιχειρηματίας στην κοσμητική, από τις πιο δυναμικές. Και ιδιοκτήτρια ενός από τα πλέον δημοφιλή site για απαιτητικές αναγνώστριες.

    Εκείνος; Αθλητής με διακρίσεις, γιατρός, παιδί μεγαλωμένο από ακαδημαϊκούς σε μια οικογένεια με υψηλό αξιακό σύστημα και ανερχόμενος, διαρκώς, πολιτικός, τόσο στο κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία, όσο και στο Κοινοβούλιο με την παρεμβατικότητά του.

    Η σχέση μεταξύ τους έδειχνε φτιαγμένη από υλικά ονείρου για τους κοινούς θνητούς, με τους μικρούς καθόλου φωτογενείς έρωτες! Κι όμως! Μεγάλη Τρίτη, σε μια δριμύτατη άνοιξη και ενώ στις εκκλησίες τα Ευαγγέλια κάνουν λόγο για την αιώνια καταγγελία του Ιησού κατά των αρχηγών του Ισραήλ, με τον Πούτιν να αγκαλιάζεται θερμά με τον Ερντογάν ανταλλάζοντας αρραβώνες με πυρηνικά εργοστάσια και πυραυλικά συστήματα S-400 Triumf, τα site της χώρας σταματούν τη ροή τους για να προβάλουν, ως «έκτακτη είδηση», τον χωρισμό Μπαλατσινού – Κικίλια. Τέλος τα φωτογενή μας όνειρα, με κλεμμένες πόζες ωραίων ανθρώπων να αγαπιούνται, λοιπόν…

     

    Η επιστροφή του πολιτικού στο πατρικό του σπίτι

    Το bloko.gr, με επικαιρότητα που αφορά στα σώματα ασφάλειας, έγραψε πως «… ο Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, με βάση το έγγραφο, από το κέντρο της Αθήνας που είχε μετακομίσει πρόσφατα, επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι» για να αναρωτηθεί «… να συμπεράνουμε ότι αυτό σηματοδοτεί και το τέλος της σχέσης του με την κ. Τζένη Μπαλατσινού;»… Προφανώς και ναι, μιας και το σπίτι, στον πλέον κομψό και αριστοκρατικό κολωνακιώτικο δρόμο, ήταν αυτό που είχε επιλεχθεί από το ωραιότατο ζευγάρι που θυμίζει κινηματογραφικούς αστέρες, για να στεγάσει το σοβαρό τους ειδύλλιο και μια μετακόμιση δηλώνει το τέλος της κοινής τους ζωής.

    Η Τζένη Μπαλατσινού άφησε το διαμέρισμα της στη Φιλοθέη, μετά από χρόνια παραμονής στα Βόρεια Προάστια, μόλις το συμβόλαιο της έληξε και, με τα υψηλά της αισθητικά κριτήρια, έψαξε ένα νέο σπίτι, που να βολεύει τόσο τις δικές της ανάγκες πλέον όσο και του συντρόφου της Βασίλη Κικίλια, μειώνοντας αποστάσεις για τη Βουλή, το προσωπικό πολιτικό του γραφείο, αλλά και τα κεντρικά γραφεία της Νέα Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο. Ανάμεσα στα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα των Ελλήνων δημιουργών, με τις κλασικιστικές επιρροές αλλά και την αρχοντιά, τη δημιουργική τέχνη του βιενέζικου και μοντέρνου δημιουργικού κινήματος των γενιών του 1920 και του ’30, στο Κολωνάκι, η Τζένη Μπαλατσινού επέλεξε ένα κομψό διαμέρισμα, που επίπλωσε με φινέτσα.

    Η εκλεπτυσμένης αρχιτεκτονικής πολυκατοικία με τους καθαρούς όγκους, κόσμημα του δρόμου της -ενός από τους πλέον διάσημους για την αρχοντιά τους- απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο και σε απόσταση αναπνοής από το Προεδρικό Μέγαρο, ταίριαζε με το διαμέρισμα, από όπου στιγμές ευτυχίας είχε δημοσιεύσει μέσα από αναρτήσεις στα social media, η Τζένη Μπαλατσινού, που ούτως ή άλλως αδιαφορούσε για το αν θα κρύψει τις ευχάριστες της στιγμές με τον Βασίλη Κικίλια και μην παίζοντας κρυφτούλι με τους δημοσιογράφους.

    Το σπίτι, όμως αυτό, το πόσα τετραγωνικά είναι και τι τιμή ενοικίου έχει, έγινε σημείο αναφοράς στα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα η Τζένη Μπαλατσινού ακόμα και να στείλει εξώδικη διαμαρτυρία σε έντυπα για το τρόπο που κάλυψαν το θέμα θέλησε. Μετά ήρθαν τα δημοσιεύματα περί εγκυμοσύνης της κυρίας Μπαλατσινού και για όλα αυτά οι δικαιολογημένες διέψευσεις. Λένε, πως, εκείνος, ο Βασίλης Κικίλιας, θύμωσε και λιγάκι, άμαθος στην επιθετικότητα του life style Τύπου…  

    Το χρονικό μιας σχέσης

    Γνωρίστηκαν, το 2016, στην εκπομπή του MegaJenny – Jenny, που παρουσίαζε η κυρία Μπαλατσινού και συμπαθήθηκαν ακαριαία. Μια πλούσια ανθοδέσμη, ως κίνηση αβροφροσύνης για την οικοδέσποινα, ακολούθησε μετά την προβολή της εκπομπής.  Το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και ακολούθησαν διερευνητικά ραντεβού, αρκετούς μήνες αργότερα. Τον Οκτώβριο του 2017, μέσω κοινών φίλων είχαν συναντηθεί ξανά και τελικά τον Αύγουστο, διέρρευσαν φωτογραφίες του ερωτευμένου ζευγαριού στην Πάτμο να βαδίζουν χέρι-χέρι, χαμογελαστοί και αρμονικοί. Είχαν περάσει μαζί, κάποιες μέρες μαζί στο νησί της Αποκάλυψης, το αγαπημένο μέρος στον κόσμο της Τζένης Μπαλατσινού, στο οποίο έχει και επιχειρηματική δραστηριότητα.

    Κυκλοφορούσαν ελεύθεροι, σε απόμερες παραλίες, σε ήσυχα ακρογιάλια και απολάμβαναν ερημικές, γαλήνιες θάλασσες και φαγητό με φίλους σε απόκοσμα μέρη. Αχώριστοι, κυκλοφορούσαν παντού μαζί, θαυμάζοντας, αγαπώντας και φωτογραφίζοντας τα ίδια μέρη, ώσπου οι παπαράτσι τους αντιλήφθηκαν και αποτύπωσαν το καλοκαίρι τους.

    Στους εφτά μήνες σχέσης, αποφάσισαν να ζήσουν μαζί, ενώ ουδέποτε έπαιξαν κρυφτούλι με τους δημοσιογράφους, αλλά σχετικά νωρίς αποδέχτηκαν πως ζούσαν στιγμές μεγάλης ευτυχίας.

    Τον περασμένο Δεκέμβριο, έκαναν μαζί δεκαήμερο ταξίδι στις ΗΠΑ, με αφορμή τις προγραμματισμένες συναντήσεις του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της ΝΔ με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, μέλη του Κογκρέσου, γερουσιαστές, βουλευτές, αλλά και εκπροσώπους της ελληνικής Ομογένειας. Και ενώ εκείνος στην Ουάσινγκτον συναντούσε τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζόναθαν Κοέν, και τον  σύμβουλο του Προέδρου Tραμπ, Μάικλ Κράτσιος, τη Μόλι Μοντγκόμερι, τον Άλτον Μπουλάντ από το National Security Council και  τον Ρεπουμπλικανό βουλευτή, Γκας Μπιλιράκις, η Τζένη Μπαλατσινού περνούσε χρόνο με την κόρη της Αλεξάνδρα, που σπουδάζει στην Ουάσιγκτον στο πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν. Το ζευγάρι επισκέφθηκε και τη Νέα Υόρκη, όπου σκέφτεται να συνεχίσει τις σπουδές της η μεγαλύτερη Αμαλία, μετά το Μπέρκλεϊ.

    Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, οι φωτογράφοι τους απαθανάτισαν ενώ αναχωρούσαν για το κοινό τους σπίτι, στο Κολωνάκι. Κάποιες πρεμιέρες, συναυλίες, άλλα καλέσματα και πάντα στις φωτογραφίες τους, με τους φωτορεπόρτερ να τους λατρεύουν ως θέμα και να μη χάνουν λεπτό τους, φαίνονταν εκείνο το χαμόγελο στο βλέμμα, ακόμα και όταν απουσίαζε από τα χείλη, που χαρακτηρίζει τους αξιοζήλευτα ερωτευμένους ανθρώπους. Σε πολλές πόζες τους, κλεφτές, συνήθιζαν να κρατιούνται χεράκι – χεράκι σαν έφηβοι.

    Τζένη Μπαλατσινού
    Τζένη Μπαλατσινού

    «Από τη στιγμή που είμαστε ενήλικες, σεβόμαστε τον εαυτό μας και δεν προσβάλλουμε κανέναν, μπορούμε να επιλέγουμε να ερωτευόμαστε και να ζούμε τη ζωή μας όπως εμείς ορίζουμε», είχε δηλώσει η Τζένη Μπαλατσινου σε συνέντευξη της στην Αφροδίτη Γραμμέλη, δίνοντας μια απάντηση σε όσους ήθελαν να σχολιάσουν φήμες και κριτικές επιλογής συναισθημάτων. Αλλά και ο Βασίλης Κικίλιας σε δική του συνέντευξη στην Βίβιαν Μπενέκου ρωτήθηκε για την συγκεκριμένη σχέση και απάντησε, με πολλές λέξεις, αποφεύγοντας οτιδήποτε συγκεκριμένο, πως «θέλω να σου πω ότι εκτιμώ το ενδιαφέρον όλων για τα προσωπικά του καθενός. Είναι ανθρώπινο. Αλλά εγώ διαχρονικά δεν μιλάω για τα προσωπικά μου και τον κανόνα αυτόν τον τηρώ και τώρα. Είπα και εξήγησα ότι είναι ωραίο να έχει κανείς ισορροπία στη ζωή, αλλά δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με τίποτα περισσότερο από αυτό, και άρα για τα προσωπικά μου θα μου επιτρέψεις να μην κάνω κανένα σχόλιο…».

    Σύννεφα στον παράδεισο και οι τρέσες που χτενίζονται

    Οι ζωές των άλλων είναι πάντα πιο θελκτικές από αυτές που οι ίδιοι ζούμε. Είναι παυσίλυπες και, όταν δεν μας κάνουν να ονειρευόμαστε, βοηθούν να υποκατασταθούν δυσθεώρητα κενά μας. Η Τζένη Μπαλατσινού, μητέρα, με άλλον τρόπο ζωής, από αυτόν τον στημένο των κυριών που βρίσκονται στο πλευρό πολιτικών, δυναμική, μοντέρνα, εξωγήινα όμορφη, πάντα σικ, έξι χρόνια μεγαλύτερη από τον πολιτικό, έμπαινε στο στόχαστρο ως ακατάλληλη για οποία μικροαστική, κακόβουλη κριτική.

    «Κωστόπουλος δεν είναι», λέγανε όσοι ήθελαν πρόσβαση στο όνειρο της ελεύθερης καλλονής, επικρίνοντας τη δική της επιλογή, σαν τροχονόμοι ερώτων. «Θεωρώ πως αν οι άνθρωποι ασχολούνταν λιγότερο με τις ζωές των άλλων και περισσότερο με τη δική τους θα ήταν και πιο ευτυχισμένοι», αποστομώνει η Μπαλατσινού εύστοχα. Και η σχέση συνεχίζεται πιο δυνατή. Ώσπου αρχίζουν τα δημοσιεύματα για εγκυμοσύνη, αλλά και για το ενοίκιο του σπιτιού που ζούσαν μαζί.

    Η Τζένη Μπαλατσινού, χαμηλών τόνων, αν και πάντα μέσα όχι απλά στο παιχνίδι του life style αλλά στον ορισμό των κανόνων του, χάνει την ψυχραιμία της, όταν δημοσιεύεται φωτογραφία της με τον πρώην σύζυγο της, Πέτρο Κωστόπουλο, σε αγώνες κολύμβησης του γιου τους, που πήραν και δημοσίευσαν με το κινητό τους γονείς άλλων παιδιών.  Η λήψη γίνεται θέμα στο πρωινό του ΑΝΤ1, από την Φαίη Σκορδά και τους συνεργάτες της και προκαλεί την οργισμένη ανάρτηση της Μπαλατσινού στα social media της: «Η κατάντια της σημερινής κοινωνίας… μέσα στο σχολείο του παιδιού σου, να σε τραβάνε φωτογραφίες «γονείς» και να γίνεσαι σχόλιο πανελίστικο για να γεμίσει η θεματολογία τους… Εδώ ο κόσμος καίγεται και τα πάνελ χτενίζουν τις τρέσες τους. Συγχαρητήρια… μεγάλη είδηση… Και μπράβο στο γονιό που αντί να παρακολουθεί τους κολυμβητικούς αγώνες του παιδιού του έβγαλε «λαβράκι»!

    Η εκπομπή της κυρίας Σκορδά, φυσικά είναι αντίστοιχης θεματολογίας και ύφους με εκείνη που παρουσίαζε η ίδια η κυρία Μπαλατσινού, πριν χρόνια στο Mega, ενώ η μεταφορά της για τις τρέσες που χτενίζονται ενώ ο κόσμος καίγεται, χαρακτηρίστηκε ως άστοχη και άκομψη.

    Και άλλα σύννεφα και ένα εξώδικο…

    Η Τζένη Μπαλατσινού, ακόμα, είχε προβεί σε εξώδικη της διαμαρτυρία κατά εβδομαδιαίου περιοδικού θιγμένη με τους χαρακτηρισμούς «παλάτι» για το ενοικιαζόμενο διαμέρισμα της και τις αναφορές για το μηνιαίο μίσθωμα και τα τετραγωνικά, ενώ θεώρησε υποτιμητική τη φράση «μοιράζεται την ίδια στέγη με τον καινούργιο πολιτικό σύντροφό της!».

    Μέσω του δικηγόρου της Νικόλαου Ανδρικόπουλου, σημειώνει στο εξώδικο της: «Στο άρθρο αυτό, το οποίο εκμεταλλεύεται τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για να δημιουργήσει πεπλανημένες εντυπώσεις σε βάρος μου και να κερδίσει έτσι αναγνώστες, δημοσιεύονται, άκριτα και χωρίς καμία άδεια, προσωπικά στοιχεία και ευαίσθητα δεδομένα, δικά μου και των οικείων μου, αρκετά από τα οποία μάλιστα δεν ανταποκρίνονται καν στην πραγματικότητα! Συγκεκριμένα, δημοσιοποιείται η διεύθυνση της οικίας μας, παρουσιάζονται φωτογραφίες που υποτίθεται ότι έχουν ληφθεί από το εσωτερικό του χώρου -ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίζεται από τον αρθρογράφο και πολυτελής-, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν, αναφέρονται –επίσης ανακριβώς- το ποσό του μηνιαίου μισθώματος, το οποίο υποτίθεται ότι καταβάλουμε για την ενοικίασή της, και τα τετραγωνικά της μέτρα, αλλά και πολλές άλλες πληροφορίες, εν είδει ρεπορτάζ, που εκθέτουν με απρεπή και επικίνδυνο τρόπο στιγμές του αυστηρά ιδιωτικού και προσωπικού μου βίου στα φώτα της δημοσιότητας και παραβιάζουν την ιδιωτική και οικογενειακή μου ζωή στον πυρήνα της. Είναι πραγματικά θλιβερό το γεγονός ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας από τους –ανώνυμους βεβαίως βεβαίως- συντάκτες του επίμαχου ρεπορτάζ να επιδείξει ελάχιστη ευαισθησία και σεβασμό στην αγωνιώδη προσπάθεια που καταβάλλω ως διαζευγμένη μητέρα, προκειμένου να μην διαταραχθεί η εύθραυστη ψυχική ισορροπία δύο έφηβων κοριτσιών και ενός μικρού αγοριού. Ισορροπία που προφανώς διαταράσσεται όταν παραβιάζεται η ιδιωτική και οικογενειακή μας ζωή στον πυρήνα της και δημοσιοποιούνται άκριτα και κακόπιστα χωρίς καμία άδεια, προσωπικά μας στοιχεία και ευαίσθητα δεδομένα. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα έπρεπε κανονικά να με εκπλήσσει το γεγονός ότι ο αυστηρά ιδιωτικός μας βίος γίνεται βορά των μέσων ενημέρωσης και εγώ, προσωπικά, αποδέκτης απαξιωτικών σχολίων και κακόβουλων επιθέσεων από συγκεκριμένη μερίδα του τύπου…».

    Στις εκδηλώσεις εκνευρισμού της, πολλοί δημοσιογράφοι που τη γνωρίζουν αναρωτήθηκαν «Μα γιατί χάνει την ψυχραιμία της η Τζένη;» για να ληφθούν απαντήσεις όπως αυτή της Νάνσυς Νικολαΐδου πως «η Μπαλατσινού έπαθε Κικίλια».   

    Το τηλεοπτικό σενάριο της αιτίας του χωρισμού

     

    Το περασμένο Σαββατοκύριακο απ’ την αποκάλυψη του χωρισμού, η μητέρα του Βασίλη Κικίλια, κυρία Μαρία Βουτσινού, πανεπιστημιακή καθηγήτρια με πανευρωπαϊκή αναγνώριση των επιστημονικών της επιτευγμάτων πάνω στην Λατινική Λογοτεχνία, βρέθηκε αντιμέτωπη με τη δημοσιογραφική κάμερα της εκπομπής «Αποκαλυπτικά», κατά τη διάρκεια βράβευσής της για τη διάκρισή της στο χώρο των Γραμμάτων. Ρωτήθηκε για τη σχέση του γιου της με την Τζένη Μπαλατσινού και ως πολιτισμένος άνθρωπος αποκρίθηκε πως: «Συμφωνώ με ό,τι κάνει τα παιδιά μου ευτυχισμένα και χαρούμενα. Είναι η προσωπική του ζωή και είναι ένα μεγάλο παιδί. Ό,τι θέλει ας κάνει, εγώ είμαι η μαμά του. Όλοι την ξέρουν την Τζένη Μπαλατσινού, έτσι την ξέρω κι εγώ».

    Και ενώ έμοιαζαν όλα αρμονικά για τους δυο ανθρώπους, που έδειχναν να αγαπιούνται πολύ, μαθεύτηκε η αλλαγή στέγης του Βασίλη Κικίλια. Οι θεωρίες, πάντα για τις ζωές των άλλων, πυροδοτήθηκαν αμέσως. Ανάμεσα στα σενάρια που διεκτραγωδήθηκαν από τις τηλεοπτικές εκπομπές, διευρύνοντας τις αιτίες χωρισμού τους, είναι πως ο πολιτικός ήθελε να μεγαλώσει την οικογένειά του με την Τζένη και ν’ αποκτήσουν ένα παιδί, ενώ η ίδια δεν το επιθυμούσε, αν και στην αρχή της σχέσης τους, που είχε θιγεί το θέμα, είχε αφήσει περιθώριο σκέψης…

    Οι δεσμοί τελειώνουν, τα σώματα χωρίζουν, όμως τα «σ’ αγαπώ» που ειπώθηκαν ψιθυριστά μένουν ήχοι σαν μελωδία, ως το τέλος κόσμου, για αυτό οι άνθρωποι που αγάπησαν και αγαπήθηκαν ξέρουν από μόνοι τους πως όλες οι πιθανότητες είναι ανοιχτές, πέρα και πάνω απ’ το χρόνο και, κυρίως, την άποψη των άλλων…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπαλατσινού-Κικίλιας: Σε διαφορετικά μέρη πέρασαν το Σαββατοκύριακό τους (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρισμός σοκ: Τέλος στη σχέση Μπαλατσινού-Κικίλια



    ΣΧΟΛΙΑ