• LIFE&STYLE

    To Who is Who του μουσουλμάνου που θέλει να γίνει δήμαρχος του Λονδίνου

    • NewsRoom


    Ο Sadiq Aman Khan, υποψήφιος των Εργατικών, προηγήθηκε με διαφορά στις δημοσκοπήσεις με ποσοστό 35% ενισχύοντας τις πιθανότητές του να διαδεχθεί τον Συντηρητικό Zac Goldsmith, που είχε το 26%, κάνοντας τον τον πρώτο μουσουλμάνο δήμαρχο μίας μεγάλης δυτικής πρωτεύουσας.

    zac_sad

    Έχει δεχθεί έντονη αντιπαράθεση, κυρίως για το θρήσκευμα του και τις συναναστροφές του για όταν ήταν δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, περιμένοντας τις δημοτικές εκλογές και έπειτα από μια εκστρατεία που έκανε. Ο ίδιος είναι γιος ενός Πακιστανού οδηγού λεωφορείου.

    Κατανέμοντας στη συνέχεια τις ψήφους δεύτερης προτίμησης (δηλ. τον υποψήφιο τον οποίο οι εκλογείς επιλέγουν ως δεύτερη επιλογή), ο υποψήφιος των Εργατικών διευρύνει περαιτέρω το προβάδισμά του με ποσοστό 57% στην πρόθεση ψήφου έναντι 43% του συντηρητικού υποψηφίου.

    Μια δεύτερη δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την ComRes για το τηλεοπτικό δίκτυο ITV και τον ραδιοφωνικό σταθμό LBC, δίνει το 45% των ψήφων πρώτης προτίμησης στον Khan, έναντι 36% στον Goldsmith. Με τις ψήφους δεύτερης προτίμησης, ο υποψήφιος των Εργατικών ανεβαίνει στο 56% και εκείνος των Συντηρητικών στο 44%.

    Sadiq Khan MP at Westminster, London, Britain - 11 Oct 2012

    Θέλοντας να δει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους να πηγαίνουν αύριο στις κάλπες, ο Sadiq Khan προειδοποίησε πως όλα θα εξαρτηθούν από το ποσοστό της συμμετοχής.

    O Tony Travers, καθηγητής στo London School Of Economics and Political Science (LSE), λέει ότι «δεν μπορούμε να πούμε ότι το παιχνίδι έχει κριθεί». «Οι περισσότεροι πιστεύουν πως όσο μικρότερο είναι το ποσοστό συμμετοχής, τόσο αυτό θα είναι θετικό για τον Zac Goldsmith».

    ZacGoldsmith

    Ο Khan αναγκάστηκε να σταματήσει να κάνει δηλώσεις, γιατί χαρακτηρίστηκαν αντισημιτικές, από ορισμένα μέλη των Εργατικών, και οδήγησαν σε κρίση το εσωτερικό του κόμματος. Για περίπου 50 ανθρώπους ανεστάλη η ιδιότητα του μέλους του κόμματος, ανάμεσά τους μια βουλευτής και ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Kenneth Livingstone ενώ ο ηγέτης του κόμματος, ο Jeremy Corbyn, αποφάσισε να διεξαγάγει έρευνα σε εθνικό επίπεδο.

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/sok-sti-germania-ta-sadistika-vasanistiria-apo-zevgari-sto-spiti-tou-tromou/42535

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/istoriki-apofasi-tou-evropaikou-dikastiriou-iper-ton-ikonon-sok-sta-paketa-tsigaron/42512

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/i-25chroni-epichirimatias-pou-metetrepse-ta-stock-se-pigi-ekatommirion/42448



    ΣΧΟΛΙΑ