• LIFE&STYLE

    Η απάτη του οίκου Armani για ένα… like

    • NewsRoom

    Τζόρτζιο Αρμάνι


    Μπορεί ο οίκος του Georgio Armani να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους σε πωλήσεις παγκοσμίως, ωστόσο όπως αποδεικνύεται στον βωμό της συνεχούς εξάπλωσης του brand θυσιάζει την ακεραιότητά του. Αδιαπραγμάτευτο είναι το γεγονός ότι το Facebook και το Instagram έχει μονοπωλήσει τα βλέμματα των εταιρειών στο κομμάτι του marketing επιστρατεύοντας fashionbloggers για την προώθηση των προϊόντων τους και κατ’επέκταση του brand τους.

    giorgio-armani (1)

    Στο κυνήγι του πολυπόθητου “like” υπέπεσε και ο οίκος Armani, με ένα περίτεχνο κόλπο, θέλοντας να αυξήσει την “κινητικότητα” του facebook της εταιρείας. Μέσα από ένα ψυχολογικό τεστ ερωτήσεων, η διάσημη αλυσίδα ρούχων της Armani, προσπάθησε να προσελκύσει νέους followers.

    Το τεστ που προκαλεί τους χρήστες να απαντήσουν σε διάφορες ερωτήσεις ψυχολογικού περιεχομένου, οι οποίοι όμως για να μπορέσουν να δουν τα αποτελέσματα τους πρέπει να συνδεθούν μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του Facebook τους, ενεργοποιώντας τα λεγόμενα “cookies”.

    Πρόκειται για έναν μηχανισμό που μεταφέρει στην εκάστοτε εταιρεία πληροφορίες του χρήστη των social media για να προσαρμόζουν ανάλογα με τις επιθυμίες του τα προϊόντα που θα τους παρουσιάσουν στην αρχική τους σελίδα.

    Οι ερωτήσεις αφορούν προσωπικές αντιδράσεις σας σε διάφορα υποτιθέμενα σκηνικά, όπως το τι θα κάνατε για να ξεχωρίσετε μέσα στον κόσμο. Με το πέρας των ερωτήσεων και αφού θελήσετε να δείτε τα αποτελέσματα του τεστ σας, πρέπει να συνδεθείτε μέσω του Facebook. Η Armani φαίνεται πως με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να κερδίσει μεγαλύτερη απήχηση στο καταναλωτικό κοινό μέσα από τα social media, ωστόσο οι αντιδράσεις των καταναλωτών δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές αναφορικά με το εγχείρημα της εταιρείας. Βέβαια το αποτέλεσμα θα κριθεί στα… likes.

    Δείτε το ψυχολογικό τεστ της Armani: http://wearmanijeans.armani.com/personality-test/.

     

    Δείτε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/gia-pion-logo-i-anthropi-echoume-egkefalo-ke-pos-sindeete-me-tin-kinisi/35238



    ΣΧΟΛΙΑ