• LIFE&STYLE

    Τι κάνει ο Richard Branson, ο Bill Gates, και άλλοι 11 επιτυχημένοι άνθρωποι τα Σαββατοκύριακα


    Για κάποιους, το Σαββατοκύριακο είναι ένα ιερό καταφύγιο για να ξεφύγουν από τη φασαρία και την κούραση της δουλειάς. Για άλλους, το Σαββατοκύριακο είναι ένας μύθος – το Σάββατο και η Κυριακή είναι απλώς επεκτάσεις της εργάσιμης εβδομάδας και μια ευκαιρία για να πάνε μπροστά από τον ανταγωνισμό.

    Κρίνοντας από τους τρόπους που οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξοδεύουν τον – τουλάχιστον θεωρητικά – χρόνο τους μακριά από την εργασία, πραγματικά δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να φτιάξετε τα Σαββατοκύριακα σας. Αρκεί μόνο να βρείτε τη σωστή ισορροπία για σας.

    Εδώ είναι πώς ορισμένοι πετυχημένοι άνθρωποι το κάνουν.

    Ο Richard Branson πηγαίνει στο νησί του στην Καραϊβική.

    richard-branson-hangs-out-on-his-island-in-the-caribbean

    Ενώ ο Branson περνά τον μισό χρόνο ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο για επαγγελματικούς λόγους – λέει στην «Telegraph», ξοδεύει τον υπόλοιπο μισό, στο μικρό ιδιωτικό νησί του, το Necker, στην Καραϊβική.  Ξυπνάει νωρίς, συνήθως πριν από όλους τους άλλους και πηγαίνει για κολύμπι γύρω από το νησί. Μετά παίζει τέννις, κάνει kitesurfing, scuba diving και το απόγευμα της Κυριακής παίζει σκάκι με τα παιδιά του.

    Ο Elon Musk περνάει χρόνο με τα παιδιά του.

    elon-musk-spends-time-with-his-children

    Ο Musk, ο δισεκατομμυριούχος Διευθύνων Σύμβουλος της «SpaceX» και της «Tesla», έχει πέντε γιους, με τους οποίους, είπε στο «Mashable», χαλαρώνει τα Σαββατοκύριακα.  Αλλά ένα μέρος αυτού του ποιοτικού χρόνου – παραδέχτηκε – τον ξοδεύει στέλνοντας e-mail.

    Ο Jack Dorsey πεζοπορίες και προετοιμάζεται για την ερχόμενη εβδομάδα.

    jack-dorsey-hikes-and-prepares-for-the-week

    Το 2011, όταν ο Jack Dorsey διηύθυνε το «Twitter» και το «Square», είπε στο ακροατήριο του «Techonomy» το 2011, ότι για να τα προλάβει όλα, επικεντρωνόταν σε ένα συγκεκριμένο θέμα κάθε μέρα. Τα Σάββατα πήγαινε για περπάτημα και την Κυριακή επικεντρωνόταν στην ανατροφοδότηση, τη στρατηγική, και ετοιμαζόταν για το υπόλοιπο της εβδομάδας.

    Η Μακιγιέζ – που εξελίχθηκε σε επιχειρηματίας – Bobbi Brown περνάει τις Κυριακές της περπατώντας, κάνοντας ψώνια και μιλώντας με την οικογένειά της.

    makeup-artist-turned-entrepreneur-bobbi-brown-spends-her-sundays-walking-shopping-and-socializing-with-family

    Ακόμα κι όταν δε δουλεύει η Brown, δηλώνει στην εφημερίδα «New York Times», ξυπνάει στις 6.30 π.μ. και μετά το διπλό εσπρέσο της, διαβάζει εφημερίδες και κοιτάζει τα e-mail της στο «Yahoo Beauty», όπου είναι εκδότρια. Το υπόλοιπο της Κυριακής το περνάει με το σύζυγο και τα παιδιά της, περπατώντας, τρώγοντας και ψωνίζοντας στους δρόμους του Brooklyn.

    Ο Bill Gates χαλαρώνει.

    bill-gates-mellows-out

    Πέρυσι κατά τη διάρκεια ενός «Reddit AMA», ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της «Microsoft» είπε στους αναγνώστες ότι είχε μόλις πέρασε το Σαββατοκύριακο του βλέποντας την κόρη του να κάνει ιππασία και να διασκεδάζει με απλά πράγματα.

    Η Rachel Maddow αφήνει το διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη για το εξοχικό της.

    rachel-maddow-ditches-her-new-york-city-apartment-for-the-country

    Η πολιτικός δημοσιογράφος είπε στο «People» ότι τα Σαββατοκύριακα, μαζί με τη φίλη της Susan Mikula και το Λαμπραντόρ τους πηγαίνουν στο εξοχικό τους στη δυτική Μασαχουσέτη – οδηγώντας 3 ώρες – όπου της αρέσει να διαβάζει κόμικς.

    Η Arianna Huffington προηγείται στα e-mail. 

    arianna-huffington-catches-up-on-email

    Η συγγραφέας του “Thrive” δηλώνει στο «Mashable»: «Μπορεί να στείλω e-mail το Σάββατο στο προσωπικό μου, αλλά δεν περιμένω καμιά απάντηση. Το κάνω μόνο για να φύγει απ’ τη λίστα μου».

    Ο Mark Cuban προσπαθεί να μην κακομάθει τα παιδιά του.

    mark-cuban-tries-not-to-spoil-his-kids

    Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και συμπρωταγωνιστής του “Shark Tank” είπε στο ακροατήριο του «South by Southwest 2014» ότι ο ίδιος και η σύζυγός του προσπαθούν να διατηρήσουν μια φυσιολογική ζωή στο σπίτι όσο το δυνατόν, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα: «Είμαστε μόνο η οικογένεια, χωρίς νταντάδες. Προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα μαζί με τα παιδιά».

    Ο Malcolm Gladwell απολαμβάνει χαλαρά τις Κυριακή διαβάζοντας και πίνοντας τσάι. 

    malcolm-gladwell-enjoys-leisurely-sundays-reading-and-drinking-tea

    Ο συγγραφέας των best-seller “Outliers” και “David and Goliath” περνάει τις Κυριακές του πίνοντας τσάι, διαβάζοντας εφημερίδα, πηγαίνοντας βόλτα, ή βλέποντας αθλητικά όπως είπε στο «HuffPost Black Voices».

    Η Soledad O’Brien συνδυάζει τη δουλειά με την ευχαρίστηση.

    soledad-obrien-mixes-work-with-pleasure

    Η δημοσιογράφος ξυπνάει το Σαββατοκύριακο στις έξι και είναι στο κρεβάτι από τις 21:00. Αθλείται, ασχολείται με φιλανθρωπίες και κάνει ιππασία, λέει στους «New York Times».

    Ο Sergey Brin κάνει διάφορα ακροβατικά πράγματα.

    sergey-brin-does-various-acrobatic-things

    Στον ελεύθερο χρόνο του, ο συνιδρυτής της «Google» θέλει να φτάσει το σώμα του στα όρια με όποιον τρόπο μπορεί. Αυτό περιλαμβάνει χόκεϊ με πατίνια, ultimate Frisbee, γυμναστική, ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, και high-flying.

    Ο Adam Nash πηγαίνει σε ραντεβού.

    adam-nash-goes-on-dates

    Η Γενικός Διευθυντής της «Wealthfront» λέει στο «Quora» ότι ο ίδιος και η σύζυγός του κάνουν νυχτερινά ραντεβού.  «Είναι υπέροχο» λέει, «να περνάς λίγες ώρες με τους αγαπημένους σου απολαμβάνοντας ένα δείπνο και ποτό. Είναι ο τρόπος που ανανεώνομαι».

    Ο  Tim Gunn περνάει τις Κυριακές του απολαμβάνοντας τέχνη.

    tim-gunn-spends-his-sundays-soaking-up-art

    Ο συμπαρουσιαστής του “Runway Project” και μέντορας λέει στο «New York Times» ότι πηγαίνει κάθε Κυριακή στο Μουσείο «Metropolitan». «Έχω μείνει εκεί ουσιαστικά μέχρι λίγο πριν κλείσει».



    ΣΧΟΛΙΑ