• LIFE&STYLE

    Τι γυρεύουν ο Γιώργος Λάνθιμος και η Emma Stone στην Τήνο;

    Γιώργος Λάνθιμος – Emma Stone


    Κάθε φορά που ετοιμάζει ο Γιώργος Λάνθιμος κάτι καινούργιο, ξέρουμε ότι αποκλείεται να περάσει απαρατήρητο, να μας θυμίσει κάτι άλλο, να το αγνοήσουμε.

    Είτε πρόκειται για υπερπαραγωγή που θα διαγωνιστεί στην απονομή των βραβείων Όσκαρ, είτε για ταινία που θα προβληθεί σε διεθνή Φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, είτε για μια θεατρική παράσταση, μια διαφημιστική καμπάνια, ένα βίντεο-κλιπ, editorial σε περιοδικό μόδας. Φωτογράφος, σκηνοθέτης, παραγωγός, οραματιστής…

    Γιώργος Λάνθιμος

    Και τώρα που μαθαίνουμε ότι ο διεθνώς αναγνωρισμένος Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζεται να επανασυστηθεί στο κοινό του με μία ταινία μικρού μήκους, ανυπομονούμε να μάθουμε περισσότερα.

    Για να είμαστε προετοιμασμένοι την ημέρα προβολής τον Μάιο, και συγκεκριμένα στις 6, 7 και 8 Μαΐου, και να την παρακολουθήσουμε στην Εθνική Λυρική Σκηνή με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, Μπαχ, Κνουτ Νίστεντ και Τόσιο Οσοκάουα.

    Τίτλος του φιλμ; «Bληχή.» Ρεπεράζ; Η ταινία μικρού μήκους γυρίστηκε στην Τήνο.

    Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι ο σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος, οπότε πρόκειται ουσιαστικά για ένα one-man show με πρωταγωνιστές την βραβευμένη με Όσκαρ, Emma Stone (με την οποία έχει ξανασυνεργαστεί στην ταινία «Η Ευνοούμενη») και τον σταρ του γαλλικού κινηματογράφου, Damian Bonnard. Τα κοστούμια σχεδίασε ο Άγγελος Μέντης.

    Τι άλλο ξέρουμε; Τα γυρίσματα έγιναν προ πανδημίας, αποκλειστικά στην Τήνο. Η ταινία αποτελεί ανάθεση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Οργανισμού ΝΕΟΝ, στο πλαίσιο του προγράμματος «The Artist and the Composer».

    Ο καλλιτέχνης και ο συνθέτης, λοιπόν. «Είμαι πολύ χαρούμενος που έστω με έναν έμμεσο τρόπο επιστρέφω στην Ελλάδα, παράγοντας ένα έργο το οποίο θα παρουσιαστεί σε ένα πολύ ενδιαφέροντα κύκλο μουσικής και εικαστικών τεχνών», λέει ο Γιώργος Λάνθιμος.

    Γιώργος Λάνθιμος

    «Πάντα με ενδιέφερε η θετική επίδραση που μπορούν να έχουν οι περιορισμοί κατά τη διαδικασία της δημιουργίας και το γεγονός ότι καλούμαι να κατασκευάσω μια ταινία που θα συνοδεύεται ηχητικά, αποκλειστικά από ζωντανή μουσική, είναι κάτι νέο για μένα και πολύ ενδιαφέρον».

    Πρόκειται για τη δεύτερη ταινία μικρού μήκους του Έλληνα δημιουργού. Η πρώτη ήταν το «Nimic».

    Γιώργος Λάνθιμος

    Μαθαίνουμε ότι η Emma Stone θα πρωταγωνιστεί και στην επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, με τίτλο «Poor Things», σε σενάριο Tony McNamara, ο οποίος, υπέγραφε το σενάριο και για την «Ευνοούμενη», όπως και για την «Cruella» και το σίκουελ της. Δεν έχουν διαρρεύσει πολλά, για να διατηρείται το σασπένς. Το σίγουρο είναι πως η Τήνος δεν θα είναι ποτέ η ίδια.

    Γιώργος Λάνθιμος

    «Ακόμη και σήμερα δεν είμαι σίγουρος γιατί γυρίζω ταινίες ή τι είναι αυτό που με κάνει να θέλω να φτιάχνω ταινίες», είχε δηλώσει παλιότερα στην εφημερίδα Guardian. «Νομίζω ότι έχει να κάνει με τις ταινίες των άλλων. Όποτε βλέπω μία τρομερή ταινία, σκέφτομαι ότι θέλω να γυρίσω κι εγώ ένα φιλμ σαν αυτό. Και μετά, δεν το κάνω ποτέ.»

    Δεν τα έχει πάει κι άσχημα… Όλοι οι σύγχρονοι σταρ θέλουν σήμερα να συνεργαστούν με τον Yiorgos Lanthimos, σταρ, όπως η Nicole Kidman, η Rachel Weisz, ο Colin Farrell, η Olivia Colman… Κι ας είναι απαιτητικός, ιδιαίτερος, σκοτεινός, αποφεύγει μακιγιάζ και μανιέρες, είναι γνωστός για κλειστοφοβικά σενάρια, αυτή τη φορά, -ευτυχώς-, με θέα την Τήνο.

    Διαβάστε επίσης:

    Αποχαιρετισμός στη Μαρία Πατέρα, τη «δική μας» Καρολίνα του Μονακό…

    Ο Aριστοτέλης Ωνάσης τώρα και στο …Μπρόντγουεϊ



    ΣΧΟΛΙΑ