• LIFE&STYLE

    Αποχαιρετισμός στη Μαρία Πατέρα, τη «δική μας» Καρολίνα του Μονακό…

    Αποχαιρετισμός στη Μαρία Πατέρα, τη «δική μας» Καρολίνα του Μονακό…

    Μαρία Πατέρα


    Πώς αποχαιρετάς αλήθεια μία γυναίκα που αποτελεί πρότυπο ομορφιάς, μέσα κι έξω, με τις φωτογραφίες της, ασπρόμαυρες και έγχρωμες να σηματοδοτούν την ωραιότερη και πιο ξένοιαστη εποχή της σύγχρονης Ελλάδας; Kαι πώς τελικά αποκρυπτογραφείς συναισθήματα, λέξεις, αντίο, emoticons, ραγισμένες μαύρες, κόκκινες, λευκές καρδιές, στο δρόμο για το φως;

    H Mαρία Πατέρα, αδερφή του εφοπλιστή, Νίκου Πατέρα, μητέρα τεσσάρων παιδιών, «έφυγε» από τη ζωή ξαφνικά. Στον ύπνο της. Σιωπηλά, κινηματογραφικά σχεδόν, τη νύχτα, από το σκοτάδι στο φως. Οι φίλοι της την αποχαιρετούν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Με τρυφερές φωτογραφίες, αναρτήσεις, αμηχανία, αγάπη, φόβο, θλίψη, αναπάντητα ερωτηματικά, όπως ταιριάζει στον θάνατο.

    Ο Βασίλης Ζούλιας γράφει στην πρώτη του ανάρτηση: «Μιλήσαμε χτες βράδυ για τελευταία φορά. Τα τελευταία σου λόγια ήταν, «Βασίλη μου, σ’αγαπώ σαν αδερφό μου». Που να ‘ξερα ότι δεν θα σε ξανακούσω αγαπημένη μου φίλη. Δεν υπήρχε πιο όμορφη ψυχή από την δική σου και ήταν τυχεροί όλοι όσοι βρέθηκαν δίπλα σου. Μέχρι να ξαναβρεθούμε… Πρόλαβα χτες να σου πω κι εγώ πόσο σ ’αγαπώ… Ευτυχώς πρόλαβα. RIP.»

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassilis Zoulias (@vzoulias)


    Kανείς δεν μπορεί να το πιστέψει. Ακόμη. Η Χριστίνα Πολίτη γράφει: «Το ότι ήσουν η πιο ωραία γυναίκα στην Ελλάδα είναι γνωστό. Το ότι ήσουν αδελφή μου, η πιο πιστή μου φίλη από κοριτσάκια και ο καλύτερος και πιο ευαίσθητος άνθρωπος που γνώρισα, είναι κάτι που θα ήθελα να το μάθει όλος ο κόσμος. Ό,τι συμφωνήσαμε ισχύει – για πάντα. Μαρία μου σ’αγαπώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου. Σου κρατάω το χέρι και ζεις μέσα μου. Εκατομμύρια αναμνήσεις μαζί. Αυτά τα πορτρέτα τα είχες κορνιζαρισμένα στην γκαρνταρόμπα, εκεί που περίμενα όταν σε πήραν προσωρινά από κοντά μου. 13 Δεκεμβρίου 2021. I’ll be seeing you Μαράκι μου.»

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christina Politi (@cosmopoliti)


    Φίλοι και γνωστοί θυμούνται την ομορφιά της Μαρίας Πατέρα, «το φως της» που «φτάνει ακόμη παντού», την «πανέμορφη ψυχή», τη «ζεστασιά της Μαρίας», μιλούν για μία «από τις πιο όμορφες γυναίκες της Αθήνας», την «αέρινη» Μαρία. Και κάπως έτσι θυμόμαστε όλοι μαζί την Μαρία Πατέρα που γεννήθηκε το 1961, πήγε σχολείο στην Ελβετία, σπούδασε στην Αγγλία, εργάστηκε στη ναυτιλιακή εταιρία της οικογένειας της από μικρή ηλικία.

    Πολύ νέα ήταν κι όταν παντρεύτηκε τον Χρήστο Κυριαζή, -ο οποίος, πέθανε πρόσφατα-, και απέκτησαν μαζί τον Άρη. Ο δεύτερος σύζυγος της ζωής της, ήταν ο εφοπλιστής Γιάννης Ξυλάς, με τον οποίο, μεγάλωσε η οικογένεια, με τρεις ακόμη γιους, τον Αντώνη, τον Διαμαντή, τον Μάρκο. Η Μαρία Πατέρα είχε γίνει πρόσφατα γιαγιά, χωρίς να κρύβει την χαρά της και την ευγνωμοσύνη της. «Γιε μου, χρόνια πολλά & χρόνια καλά. Με υγεία, αγάπη, προκοπή! Σε αγαπάμε και σε καμαρώνουμε όλοι πολύ», έγραφε στο Instagram της στις 20 Αυγούστου στον Άρη της. «Συνέχισε να ονειρεύεσαι.»


    Ήξερε να δείχνει την αγάπη της, με κάθε ευκαιρία, στην οικογένεια, στους φίλους που είχε επιλέξει να είναι κοντά της, καθώς είχε τους ίδιους φίλους για χρόνια. «Με την Μαρία Πατέρα είμαστε φίλοι μια ζωή. Ήταν η πιο ωραία κοπέλα που είχα δει. Τιρκουάζ μάτια, θανατηφόρες γάμπες και ένα chic fou! Μούσα όλων», έγραφε η Χριστίνα Πολίτη στο blog της με αφορμή τον γάμο του γιου της Μαρίας Πατέρα, Άρη, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Για να την αναφέρει ως «αντίστοιχη Καρολίνα του Μονακό».

    Σε κάθε της εμφάνιση έλαμπε, ξεχώριζε, με το κλασικό της ντύσιμο, και την εσωτερική της ομορφιά. Την γενναιοδωρία της. Όλοι έχουν να πουν τώρα κάτι γλυκό, κάτι τρυφερό και αυθόρμητο, για τη «δική» τους Μαρία.

    Ο Τάκης Τσαντίλης, στη δική του ανάρτηση: «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Μου είναι αδύνατον, αγάπη μου, Μαράκι μου» ενώ η Δωροθέα Μερκούρη αναφέρεται στο «Μαράκι μας» και η Ντέλα Ρούνικ, γράφει, σε ένα σχόλιο: «Δεν αντέχεται πια όλο αυτό. Πονάει πολύ. Από παιδί την ήξερα. Το καλοκαίρι ήταν καλά.»

    Η Mara Karetsos της εύχεται «Καλό ταξίδι Μαρία», με την Laura De Nigris να γράφει: «Ένας ομορφότατος, ευγενικότατος, γλυκύτατος άνθρωπος έφυγε σήμερα για να ζήσει πλέον στα αστέρια. Καλό ταξίδι, Μαρία. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ.»

    Και η Καλλιόπη Καρβούνη: «Αχ Μαρία μου.» Ο Χάρης Χριστόπουλος δεν μπορεί να κρύψει την αμηχανία του: «Τι να πω; Χρήστος και μετά από λίγες μέρες, ακολουθεί η Μαρία. Τι να πω;»

    O Μάκης Τσέλιος, γράφει: «Καλό ταξίδι υπέροχο πλάσμα με τα Τιρκουάζ μάτια. Δεν θα σε ξεχάσουμε.»

    Πώς αποχαιρετάς μία φίλη, μία μούσα, έναν φωτεινό άνθρωπο; O Bασίλης Ζούλιας γράφει σήμερα: «Έτσι θα σε θυμόμαστε αγαπημένη μας Μαρία. Χαρούμενη και γελαστή. Μας λείπεις και θα μας λείπεις για πάντα. Δεν υπήρχε ψυχή σαν τη δική σου. Γρήγορα στο φως τώρα…»

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ