• LIFE&STYLE

    Θάνος Ταχμιτζής: Επιστρέφει στην 2 εκατ. λιρών έπαυλή του στην Αγγλία ο «εξαφανισμένος» μεγιστάνας;

    • NewsRoom


    Το ενδιαφέρον των βρετανικών μέσων ενημέρωσης έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος Αθανάσιος Ταχμιτζής, γνωστός και ως «Θάνος», ξαναγυρνά στην υπερπολυτελή έπαυλή του κοντά στο King’s Langley, στο Hertfordshire, αφού την εγκατέλειψε αιφνιδίως το 2017, χωρίς να έχει δώσει έκτοτε σημεία ζωής.

    Όπως αναφέρει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της η Daily Mail, o Θάνος, που άφησε πίσω του μια οικία αξίας 2 εκατομμυρίων λιρών, με τα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων και μία Bentley στην είσοδο, σχεδιάζει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να την πουλήσει, μετά την ανάρρωσή του από τον καρκίνο που τον ταλαιπωρούσε, ο οποίος ήταν και η αιτία της «εξαφάνισής» του.

    Η εφημερίδα επισημαίνει ακόμη ότι, όσο έλειπε ο 73χρονος κροίσος, εκτός του ότι η περιουσία του λεηλατήθηκε βάναυσα, έκαναν «φτερά» και αντικείμενα αξίας 150.000 λιρών από το εσωτερικό του σπιτιού.

    (Πηγή: dailymail.co.uk)

    Επίσης, οικογενειακές πηγές του μεγιστάνα είπαν ότι εκείνη την εποχή ο κ. Ταχμιντζής αντιμετώπιζε ένα ιατρικό ζήτημα και έφυγε από το σπίτι του χωρίς να ενημερώσει τα πέντε παιδιά του, λόγω μιας συνεχιζόμενης οικογενειακής διαμάχης μεταξύ τους.

    Ταξίδεψε στην Ελλάδα για να λάβει την απαραίτητη ιατρική θεραπεία και αυτή τη στιγμή ζει μόνος του στην Αθήνα, ενώ έχει αναρρώσει και σχεδιάζει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ασχοληθεί με την πολυτελή περιουσία του.

    (Πηγή: dailymail.co.uk)

    «Δεν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, αλλά έφυγε επειδή πάλευε για την υγεία του. Συντηρούσε όμως την έπαυλη. Έχουν γραφτεί πολλές ανοησίες για το γιατί έφυγε και υπήρξαν πολλές ανυπόστατες θεωρίες. Ωστόσο, η οικογένεια θέλει απλώς να δώσει ένα τέλος σε αυτό το γελοίο σενάριο», ανέφερε συγγενής του.

    «Έφυγε με την πρόθεση να επιστρέψει και αυτό δεν έχει αλλάξει. Πριν από την αναχώρησή του, η ψυχική του υγεία υπέφερε πραγματικά λόγω της διάγνωσής του με καρκίνο. Η οικία του αναστατώθηκε και ο ίδιος αδυνατούσε να διαχειριστεί τα πράγματα. Η ζωή του μετατράπηκε σε έναν αγώνα επιβίωσης. Έτσι, αποφάσισε να φύγει. Απλώς δεν έχει επιστρέψει ακόμα», πρόσθεσε.

    Εξηγώντας γιατί ο μεγιστάνας δεν ενημέρωσε την οικογένειά του, η πηγή πρόσθεσε: «Υπήρχαν μεγάλες περίοδοι που δεν έβλεπε ή δεν μιλούσε στα παιδιά του και έφευγε χωρίς να τους το πει. Είχαν πάντα μια δύσκολη σχέση γιατί ο Θάνος είναι μια αρκετά δυνατή προσωπικότητα με οξύθυμο χαρακτήρα. Είναι ένας τυπικός Έλληνας».

    (Πηγή: dailymail.co.uk)

    Οι πιο πρόσφατες εικόνες από το εσωτερικό που ονομάστηκε «μυστική έπαυλη», δείχνουν το σπίτι καλυμμένο με γκράφιτι με αντικείμενα σκορπισμένα σε κάθε δωμάτιο, ενώ τα ρούχα φαίνονται ακόμη κρεμασμένα.

    Σε άλλες εικόνες φαίνονται έπιπλα, στολίδια, ακόμη και μια μισοτελειωμένη παρτίδα σκάκι σε ένα τραπέζι, κάτι που φούντωσε τις φήμες για τον λόγο που ο κ. Ταχμιντζής έφυγε τόσο βιαστικά.

    Πηγή: Daily Mail

    Επιπλέον, τα μέλη της οικογένειας ισχυρίστηκαν ότι έχουν κλαπεί αντικείμενα αξίας περίπου 150.000 λιρών, συμπεριλαμβανομένων αντικών, είδη κουζίνας, έπιπλα και είδη ρουχισμού.

    «Μόλις τα παιδιά ανακάλυψαν ότι ο πατέρας τους είχε φύγει από την έπαυλη, ο στόχος τους ήταν να την ασφαλίσουν. Ωστόσο, αυτό ήταν δύσκολο λόγω της δημοσιότητας γύρω από το θέμα. Την έχουν καταπατήσει ένα σωρό άνθρωποι. Έχουν προκληθεί πολλές ζημιές και πράγματα αξίας έχουν κλαπεί. Είναι πραγματικός πονοκέφαλος για τα παιδιά του», σημείωσε άλλη πηγή.

    Το δημοσίευμα επισημαίνει ακόμη ότι ο κ. Ταχμιντζής, ο οποίος έχει το ακίνητο από το 1999, έζησε εκεί για σχεδόν δύο δεκαετίες με τις δύο κόρες του και τουλάχιστον έναν από τους γιους του.

    Διαβάστε επίσης:

    Μέσα στην έπαυλη – «φάντασμα» του Έλληνα κροίσου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στην Αγγλία

    Θάνος Ταχμιντζής: Ποιος ήταν ο εξαφανισμένος μεγιστάνας με την έπαυλη «φάντασμα» στην Αγγλία

    Έρχονται πρόστιμα-φωτιά για τις αδήλωτες πισίνες σε βίλες και συγκροτήματα κατοικιών



    ΣΧΟΛΙΑ