• LIFE&STYLE

    Θάνος Ταχμιντζής: Ποιος ήταν ο εξαφανισμένος μεγιστάνας με την έπαυλη «φάντασμα» στην Αγγλία

    • Newsroom


    Για έναν άνθρωπο που έζησε μία μυστηριώδη ζωή, με στοίβες από μετρητά, ακριβά γούστα, αλλά καθόλου ομιλητικό, απόμακρο και τσιγκούνη με τους οικείους του, κάνει λόγο συγγενής του μεγιστάνα Αθανασίου (Θάνου) Ταχμιντζή, ο οποίος εξαφανίστηκε μαζί με τα παιδιά του, εγκαταλείποντας αιφνίδια την έπαυλή του στην Αγγλία. Μια υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, μετά τις συγκλονιστικές φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον βρετανικό Τύπο.

    Ο Θάνος Ταχμιντζής απολάμβανε τρόπο ζωής εκατομμυριούχου από τις επενδύσεις που είχε σε ακίνητα, ενώ δεν τον είχαν δει ποτέ να πηγαίνει στη δουλειά, υποστηρίζει η οικογένειά του.

    Ο μπατζανάκης του Θάνου Ταχμιντζή, Gordon Meiklejohn, λέει ότι ο μεγιστάνας ζούσε μια τόσο μυστηριώδη ζωή που ακόμα και ο ίδιος δεν ήταν σίγουρος για το τι δουλειά έκανε – παρά το γεγονός ότι είχε δει πολλά χρήματα μέσα στην πολυτελή έπαυλή του.

    Όπως αποκάλυψε ο Μeiklejohn στην The Sun Online, στον Ταχμιντζή άρεσαν «τα μεγάλα σπίτια, τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα και τα ακριβά ρούχα», αλλά όπως ισχυρίζεται όλα αυτά δεν ήταν παρά «μια παράσταση».

    Μπορούσε να νοικιάσει πολυτελή αυτοκίνητα για να εντυπωσιάσει την οικογένειά του, αλλά επέστρεφε σπίτι οδηγούσε μία “σακαράκα”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Οι εικόνες του τεράστιου σπιτιού του κοντά στο Κινγκς Λάντλεϊ, στην Αγγλία, που δημοσιεύτηκαν αυτή την εβδομάδα σε πλήθος ΜΜΕ, αποτυπώνουν την ξεθωριασμένη δόξα του εγκαταλελειμμένου αρχοντικού, το οποίο άφησε να σαπίσει φεύγοντας, όπως όλα δείχνουν, βιαστικά.

     The ceiling in the kitchen had fallen in, although a dishwasher stacked with plates was still waiting to be unloaded
     In the bathroom, half-finished bottles of shampoo stand beside a Jacuzzi-style tub
    Ο γιος του εκατομμυριούχου, Νικόλας Ταχμιντζής

    Πακέτα μετρητών

    Όπως είπε στη The Sun Online ο Meiklejohn: «Τον ξέρω εδώ και 40 χρόνια και ήταν πάντα ο ίδιος. Του άρεσαν πάντα τα μεγάλα σπίτια, τα πολυτελή αυτοκίνητα και τα ακριβά ρούχα».

    «Τα πολυτελή αυτοκίνητα Mercedes που οδηγούσε ήταν πάντα νοικιασμένα για μια-δυο μέρες για να εντυπωσιάσει την οικογένεια όταν την επισκεπτόταν. Αλλά όταν επέστρεψε στο σπίτι, θα οδηγούσε ένα παλιό αυτοκίνητο. Πριν μετακομίσει σε αυτό το σπίτι, στο Κινγκς Λάντλεϊ, ζούσε σε ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό αρχοντικό, κοντά στο Bournemouth», λέει.

    Ο Meiklejohn, συνταξιούχος ειδικός στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που ζει τώρα στο Carmarthenshire της νοτιοδυτικής Ουαλίας, είπε ότι συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Ταχμιντζή στα τέλη της δεκαετίας του 1970, λίγο μετά τη γνωριμία του με την κουνιάδα του Ταχμιντζή, Mandy Rees, αδελφή της συζύγου του.

    Ο  Ταχμίντζης ζούσε με τη σύζυγό του, Σάρον, και την οικογένειά τους στο St John’s Wood, στο βόρειο Λονδίνο, σε ένα συγκρότημα κατοικιών.

     Rails of designer clothes stand in one of the rooms, and tycoon Athanasios Tachmintzis left without taking returned dry cleaning out of its bag

    Δεν ήταν ομιλητικός

    Ο Meiklejohn προσθέτει:

    «Ένα βράδυ μας ρώτησαν αν μπορούσαμε να κρατήσουμε τα μικρά παιδιά τους. Ήταν η πρώτη φορά που τους συναντούσα, αλλά ο Θάνος δεν ήταν πολύ ομιλητικός».

    «Δεν ήταν ποτέ. Όμως, δεν περνούσαν μαζί ως ζευγάρι ούτε βράδυ, αφού η Σάρον έβγαινε με τους φίλους της και εκείνος ήταν έξω, ένας Θεός ξέρει πού».

    «Εκείνο το βράδυ, ένας από τους γιους τους είχε κολικό και η Mandy με ρώτησε αν θα με πείραζε να πάω στην κρεβατοκάμαρα του αγοριού να το παρηγορήσω γιατί πονούσε πολύ. Πήγα λοιπόν στην κρεβατοκάμαρα και εκεί, πάνω σε ένα ράφι, υπήρχαν περισσότερα χρήματα από όσα είχα δει στη ζωή μου. Υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες δεσμίδες μαζεμένες.  Ήταν κυρίως χαρτονομίσματα των 10 στερλίνων, σε μία στοίβα που έφτανε σχεδόν μέχρι το ταβάνι».

    «Αν τον ρωτούσες τι δουλειά έκανε για να ζήσει, μουρμούριζε πάντα με μισόλογα ότι ασχολιόταν με τα ακίνητα, αλλά δεν τον είδα ποτέ να εργάζεται, ούτε μία ημέρα στη ζωή του».

    «Γνώριζα ότι ο πατέρας του, ο οποίος είχε διοικητική θέση στην Ελληνική Πρεσβεία, είχε μερικά ακίνητα γύρω από το βόρειο Λονδίνο και νομίζω ότι είναι πιθανό να ασχολιόταν με αυτά ο Θάνος. Αλλά σίγουρα δεν είχε εταιρεία ακινήτων με τη συμβατική έννοια και ποτέ δεν φάνηκε να πηγαίνει σε ένα γραφείο για να εργαστεί».

    «Στο σπίτι στο Κινγκς Λάντλεϊ είχα πάει κάποιες φορές πριν από χρόνια με την Mandy , λίγο μετά τη μετακόμισή του εκεί από το Bournemouth».

     
     An urban explorer who took the eerie photographs says it's one of the best-preserved finds he's made
     
     But there are few clues as to what happened to its previous owners, or why they left so suddenly
     

    «Λοιπόν, αυτό το ακίνητο φαινόταν εντυπωσιακό από έξω, αλλά μέσα ήταν πολύ συνηθισμένο – φθηνά έπιπλα και φωτιστικά και βασικός εξοπλισμός. Δεν είχα χρόνο για αυτόν, αλλά επειδή ήταν οικογένεια, θα έκανα πάντα ό,τι μπορούσα για να τα πάω καλά μαζί του».

    «Πάντα θα σου έλεγε: ‘έχω ξεμείνει από λεφτά αυτήν την εποχή’».

    «Μετά την κηδεία της Σάρον, όλοι επιστρέψαμε στο σπίτι στο Κινγκς Λάντλεϊ. Η φιλοξενία του ήταν τυπικό δείγμα του Θάνου. Είμαστε εκεί περίπου 20 άτομα, μερικοί από τους οποίους είχαν έρθει από πολύ μακριά, και το μόνο που βρήκε να μας προσφέρει ήταν μερικά σάντουιτς, τα οποία φαίνονταν αρκετών ημερών, και μερικά μπουκάλια φθηνό, λευκό κρασί».

    Ο Meiklejohn είπε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του γάμου της με τον Θάνο Ταχμιντζή, η Σάρον «δεν δέχθηκε ποτέ να ακούσει κακή λέξη γι’ αυτόν».

    Όταν πέθανε η σύζυγός του, Mandy, ο μεγιστάνας δεν μπήκε καν στον κόπο να παραστεί στην κηδεία της, είπε ο Meiklejohn.

    Και πρόσθεσε: «Βρήκε κάποια δικαιολογία ότι ήταν απασχολημένος, αλλά ήξερα ότι δεν τον ένοιαζε καθόλου και δεν είχα κανένα λόγο να τον δω από τότε. Το τελευταίο που άκουσα γι’ αυτόν ήταν ότι ζούσε στο Λονδίνο».

     A telescope stands ready for use, but the house has been left for so long that a vine has started to grow through a window

     Land Registry documents suggest the property is registered to a Dorset-based company



    ΣΧΟΛΙΑ