• LIFE&STYLE

    Θα “χτυπήσουν” οι ISIS στο καρναβάλι της Βενετίας;

    • NewsRoom


    Με τον φόβο διάχυτο ανάμεσα στα χαμόγελα των καρναβαλιστών της Βενετίας διεξήχθη η τελετή έναρξης στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.

    Ενώ οι πληγές από τις επιθέσεις στο Παρίσι παραμένουν ανοιχτές και με τον κίνδυνο να εμμένει στις ευρωπαϊκές χώρες, καθ’όλη την διάρκεια της τελετής, πλήθος αστυνομικών και καραμπινιέρων καραδοκούσαν βαρύτατα οπλισμένοι.

    Police patrol in Venice on 31 January 2016

    Αξίζει να σημειωθεί πως οι δημοτικές αρχές γύρω από τον Άγιο Μάρκο όπου βρέθηκαν 100.000 άνθρωποι, πραγματοποιούσαν έλεγχο στα σακίδια των επισκεπτών, αναγκάζοντάς τους μάλιστα να βγάλουν τις μάσκες τους για το face control.

    A man wearing an Anonymous mask is seen prior to the Carnival Grand Opening show, in Venice, Italy, Saturday, Jan. 23, 2015. The Venice carnival in the histo...

    O αρχηγός της αστυνομίας Angelo Sanna, δήλωσε στο Associated Press όταν ακόμα η διοργάνωση ήταν στα σκαριά, ότι το ζήτημα της μάσκας προσεγγίστηκε “με ηρεμία και προσοχή επειδή το καρναβάλι είναι οι μάσκες, Θα ήταν δύσκολο να διεξαχθεί καρναβάλι χωρίς αυτές.”

    Police check festival-goer in Venice on 31 January 2016

    Police officers ask carnival-goers to lift masks on 31 January 2016

    Η Ιταλία, αν και ο βαθμός εμπλοκής της στη μάχη εναντίον της ISIS είναι αρκετά χαμηλός, ανησυχεί ιδιαίτερα για χτύπημα λόγω της συμβολικής αξίας που θα είχε.



    ΣΧΟΛΙΑ