• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Sarah Jessica Parker: H «Carrie Bradshaw» που μας έκανε να αγαπήσουμε τα ψηλοτάκουνα


    Γνωστή από τον ρόλο της ως Carrie Bradshaw στην τηλεοπτική σειρά Sex and the City, η Sarah Jessica Parker φτάνει πάντα στην κορυφή στις λίστες με τις πιο καλοντυμένες, εντυπωσιάζοντας με τα τολμηρά look της και τα συναρπαστικά αξεσουάρ της. Η επιτυχία της ως ηθοποιός έχει αναγνωριστεί με πληθώρα προτάσεων και βραβείων, μεταξύ των οποίων Χρυσές Σφαίρες, βραβεία Emmy, Screen Actors Guild Awards και, πιο πρόσφατα, το βραβείο People’s Choice Award για τον ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά Divorce.

    Εκτός από την υποκριτική, η Parker είναι επίσης παραγωγός και σχεδιάστρια· ήταν η αποκλειστική παραγωγός της ταινίας Sex and the City και συνέχισε με την παραγωγή πολλών ακόμα ταινιών και τηλεοπτικών σειρών και έχει τη δική της αυτοκρατορία αρωμάτων, καθώς και τα ομώνυμα brand παπουτσιών και ρούχων. Στο κόκκινο χαλί είναι γνωστή για τις επιλογές της μεγάλων σχεδιαστών και υψηλής ραπτικής.

    Εμφανίστηκε στην αμερικανική Vogue για πρώτη φορά το 1987 και έχει φωτογραφηθεί από τότε για 6 εξώφυλλα του περιοδικού, από τους Ρatrick Demarchelier, Annie Leibovitz, Steven Meisel και Mario Testino. Η ίδια και ο ρόλος της στο Sex and the City έχουν καθορίσει το στιλ μιας ολόκληρης γενιάς γυναικών. Αυτό το πολιτισμικό φαινόμενο απέδωσε στην ηθοποιό μια ακόμη ταυτότητα: αυτή του συμβόλου μόδας.

    Εντός και εκτός του κόκκινου χαλιού και της μεγάλης οθόνης, η Parker είναι χαμαιλέων του στιλ. Οι εμφανίσεις της από τη δεκαετία του ’90 και των ’00 ήταν εκκεντρικές και αποκαλυπτικές, ωστόσο το στιλ της εξελίχθηκε με τα χρόνια. Η Patricia Field – η ιδιοφυΐα στιλίστρια του Sex and the City – την έχει περιγράψει ως «ένα ακούσιο supermodel». Η Parker έχει λάβει το βραβείο Fashion Icon του CFDA το 2004.

    1997

    Η Parker έχει γίνει το πρόσωπο διάσημων brand όπως της GAP και της Garnier. Το status της ως fashion icon τής άνοιξε τον δρόμο για πολλές συνεργασίες, όπως τα δύο αρώματά της – το Lovely το 2005 και το Covet το 2007 – και τη σειρά αθλητικής ένδυσης Bitten για τους Steve & Barry’s.

    Το 2014 κυκλοφόρησε τη δική της συλλογή παπουτσιών, σε συνεργασία με τον George Malkemus, CEO του οίκου Manolo Blahnik – ένα brand που έκανε σε μεγάλο βαθμό διάσημα τα  look της, τόσο ως Sarah Jessica και ως Carrie Bradshaw. Η κολεξιόν αποτελείται από θηλυκά και κομψά – φτιαγμένα στην Ιταλία – ψηλοτάκουνα, τσάντες και ρούχα, διαθέσιμα αποκλειστικά στο Nordstrom.

    Αποτέλεσμα εικόνας για sarah jessica parker line



    ΣΧΟΛΙΑ