• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Πώς το φωτογραφικό δίδυμο Mert & Marcus διαμόρφωσε τη σύγχρονη σκηνή της μόδας

    • NewsRoom


    Είναι από τα πιο διάσημα φωτογραφικά δίδυμα της μόδας παγκοσμίως, αφού στο φακό τους έχουν ποζάρει μερικές από τις πιο επιδραστικές γυναίκες του πλανήτη, ενώ έχουν επιμεληθεί τις καμπάνιες των σπουδαιότερων οίκων μόδας.

    Οι Mert Alas και Marcus Pigott έχουν καταφέρει μέσα σε 20 χρόνια να αφήσουν ανεξίτηλο το σημάδι τους τον χώρο της μόδας, συνδυάζοντας με τρόπο αξιοθαύμαστο τον ερωτισμό, την αισθητική και την κομψότητα με τη τέχνη της φωτογραφίας. Δεν είναι τυχαίο που καταφέρνουν – δυο δεκαετίες αφότου ξεκίνησαν τη συνεργασία τους – να παραμένουν πάντα σύγχρονοι, προσεγγίζοντας με μια μοντέρνα ματιά το κάθε κάδρο τους.

    Αποτέλεσμα εικόνας για Mert & Marcus
    Mert Alas και Marcus Pigott

    Το πρόσφατο ομώνυμο λεύκωμα που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Taschen παρουσιάζει τον λαμπερό, μυστηριώδες και γοητευτικό κόσμο τους μέσα από περισσότερες από 300 φωτογραφίες.

    mert-marcus-7.jpg

    Naomi Campbell, Lady Gaga, Madonna, Jennifer Lopez, Linda Evangelista, Gisele Bündchen, Angelina Jolie, Rihanna και Kate Moss είναι μερικές μόνο από τις υπέροχες παρουσίες που «στολίζουν» τις σελίδες του. Η «αδυναμία» των δυο φωτογράφων για το γυναικείο φύλο είναι ευρέως γνωστή και πάντα αποδίδουν τις γυναίκες με μια κομψή, αλλά επιτηδευμένη σεξουαλικότητα και απαράμιλλο δυναμισμό. Οι ίδιοι περιγράφουν την ιδανική μούσα τους ως μια «δυναμική γυναίκα, μια γυναίκα με σκοπό, που δεν χρειάζεται να μιλά πολύ για να δηλώνει ποια είναι».

    mert-marcus-3.jpg

    Ο Mert Alas γεννήθηκε στην Τουρκία και ο Marcus Piggotτ στην Ουαλία. Οι δυο τους συναντήθηκαν το 1994 σε ένα πάρτι που γινόταν σε μια αποβάθρα στο Hasting στην Αγγλία. O δεύτερος ζήτησε από τον πρώτο αναπτήρα και ξεκίνησαν να κουβεντιάζουν τυχαία, ανακαλύπτοντας ότι έχουν πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ τους και, κυρίως, ότι τους ένωνε μια μεγάλη αγάπη για τη μόδα.

    Τρία χρόνια αργότερα είχαν ήδη ξεκινήσει τη συνεργασία τους, με βάση τους ένα loft στο ανατολικό Λονδίνο. Η πρώτη τους δουλειά δημοσιεύτηκε στο περίφημο περιοδικό Dazed & Confused και αμέσως έγινε γνωστή σ’ όλον τον κόσμο.

    mert-marcus-4.jpg
    mert-marcus-5.jpg

    Πλέον οι Mert & Marcus, όπως τους ξέρουν όλοι στη διεθνή βιομηχανία της μόδας, συνεργάζονται με τα σπουδαιότερα brands, όπως Giorgio Armani, Roberto Cavalli, Fendi, Miu Miu, Gucci, Yves Saint Laurent, Givenchy και Lancôme και συνεχίζουν να διαμορφώνουν τον χώρο της φωτογραφίας και της μόδας με κάθε τους φωτογραφικό «κλικ». Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δυο τους έχουν πολλά ακόμα να προσφέρουν, συνεχίζοντας να εντυπωσιάζουν με τα εκπληκτικά τους πρότζεκτ.

    mert-marcus-10.jpg

    Το λεύκωμα κυκλοφορεί και σε συλλεκτική έκδοση, μόλις 1000 αντιτύπων, το καθένα υπογεγραμμένο από τους ίδιους τους διάσημους φωτογράφους!

    mert-marcus-2.jpg



    ΣΧΟΛΙΑ