• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Lupita Nyong’o: Η εξωτική ηθοποιός από την Κένυα που έγινε ένα σύγχρονο fashion icon


    Γεννημένη το 1983 στο Μεξικό, η Lupita Nyong’o ξεκίνησε την καριέρα της στην υποκριτική στην Κένυα ως έφηβη, όταν δούλεψε backstage στην ταινία The Constant Gardener. Ήταν σκηνοθέτης και παραγωγός στο ντοκιμαντέρ In My Gene και πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά Shuga. 

    Αποτέλεσμα εικόνας για lupita nyong'o

    Η Nyong’o απέκτησε τεράστια φήμη μετά την ερμηνεία της στην ταινία 12 Years a Slave (2013), για την οποία κέρδισε Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου. Την επόμενη χρονιά έπαιξε στην ταινία Star Wars: The Force Awakens και στο θεατρικό έργο Eclipsed. Το 2018, η ηθοποιός έπαιξε στη μεγάλη box office επιτυχία Black Panther. 

    Αποτέλεσμα εικόνας για lupita nyong'o fashion

    Η Lupita Nyong’o αναδείχθηκε στη βιομηχανία της μόδας μέσα από την περιοδεία προώθησης του 12 Years a Slave. Η 31χρονη ηθοποιός έλαβε διθυραμβικές κριτικές για τις στιλιστικές της επιλογές στο κόκκινο χαλί κατά τη διάρκεια της περιοδείας, η οποία περιλάμβανε περισσότερα από 60 events σε όλο τον κόσμο. Οι εμφανίσεις της δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τη στιλίστρια Micaela Erlanger, η οποία δημιούργησε και το Prada φόρεμα που φόρεσε η Nyong’o για να παραλάβει το Όσκαρ της.

    Αποτέλεσμα εικόνας για lupita nyong'o oscars

    Αποτέλεσμα εικόνας για lupita nyong'o oscars

    Απόδειξη της τεράστιας επιτυχίας της είναι και το γεγονός ότι η εταιρία Lancôme έκανε τη Nyong’o εκπρόσωπο του brand, δίπλα στις Julia Roberts, Kate Winslet και Penélope Cruz. Η Κενυάτισσα ηθοποιός έγινε η πρώτη μαύρη εκπρόσωπος του brand και η ίδια δήλωσε περήφανη που εκπροσωπεί τη Lancôme, προσθέτοντας: «Η ομορφιά δεν θα έπρεπε να επιβάλλεται, αλλά να είναι η έκφραση της ελευθερίας μιας γυναίκας να είναι ο εαυτός της».

    Αποτέλεσμα εικόνας για lupita nyong'o lancome

    Μετά την επιτυχημένη συνεργασία που είχαν την εποχή των βραβείων, η Miuccia Prada επέλεξε τη Nyong’o ως το πρόσωπο της Miu Miu για τη σεζόν εκείνη, δίπλα στις Bella Heathcote, Elle Fanning και Elizabeth Olsen.

    Αποτέλεσμα εικόνας για lupita nyong'o miu miu campaign

    Το status της Nyong’o ως fashion icon παγιώθηκε όταν η Anna Wintour την επέλεξε για να εμφανιστεί στο εξώφυλλο της Vogue για το τεύχος του Ιουλίου το 2014, του Οκτωβρίου το 2015 και του Ιανουαρίου το 2018. 

    Σχετική εικόνα

    Η εμφάνιση της Nyong’o στο περιοδικό Grazia U.K στο τεύχος Νοεμβρίου το 2017 έγινε πάλι πεδίο αντιπαράθεσης, όταν η ηθοποιός κατέκρινε το περιοδικό ότι ρετούσαρε τη φωτογραφία για να κόψει τα αφρικάνικα μαλλιά της και να τα «στρώσει». Το περιοδικό απολογήθηκε για το περιστατικό, με τον φωτογράφο An Le να παίρνει πάνω του το φταίξιμο για το «τεράστιο λάθος του».



    ΣΧΟΛΙΑ