• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Kathy Heyndels – Giannetos Handmade: Ένα fashion show με όμορφες δημιουργίες, αλλά κακή διοργάνωση


    Με δύο shows καταξιωμένων Ελλήνων σχεδιαστών, του Sotiris Georgiou και της Kathy Heyndels & Giannetos Handmade, ξεκίνησε η Athens Xclusive Designers Week, που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου.

    Το mononews.gr παρευρέθηκε στην επίδειξη μόδας των οίκων Kathy Heyndels και Giannetos Handmade, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στο Upper House στο roof της Στοάς City Link, ενώ η βραδιά έκλεισε με το Opening Party της Athens Xclusive Designers Week στον ίδιο χώρο.

    Ξεκινώντας από τα θετικά, επρόκειτο για ένα ενδιαφέρον show, όπου στην αρχή παρουσιάστηκαν ανδρικές δημιουργίες του οίκου Giannetos Handmade από τη συλλογή του “Masterpiece”, οι οποίες ήταν κοστούμια για τη φετινή φθινοπωρινή/χειμερινή σεζόν και διακρίνονταν από κομψότητα και διαχρονικότητα, αφού είναι γνωστό πως ο οίκος αγαπά το κλασικό στοιχείο, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι μοντέρνες πινελιές, όπως ήταν για παράδειγμα η κυριαρχία του καρό, που αποτελεί τάση για φέτος, και τα χρώματα, μοβ και μπλε. Για τον συγκεκριμένο οίκο περπάτησαν πολλοί Έλληνες celebrities, μεταξύ των οποίων ήταν οι Νίκος Αναδιώτης, Ηλίας Γκότσης, Μάνος Πίντζης, αλλά και γνωστά μοντέλα όπως ο Θοδωρής Θεοδωρόπουλος.

    Τη σκυτάλη πήρε ο οίκος Kathy Heyndels, με εντυπωσιακά γυναικεία κομμάτια από τη συλλογή “Ellipse”, που απέσπασαν θετικά σχόλια από τους παρευρισκομένους. Είδαμε μοναδικές δημιουργίες, όπου κυριαρχούσε το μαύρο χρώμα και το δερμάτινο στοιχείο, χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν τη θηλυκή, αλλά και δυναμική πλευρά μιας γυναίκας. Τα κομμάτια που φόρεσαν τα μοντέλα ήταν κυρίως βραδινά, ενώ σε πολλά από αυτά υπήρχαν έντονα στοιχεία λάμψης και διαφάνειες. Τις δημιουργίες ανέδειξαν στην πασαρέλα οι Ευριδίκη Βαλαβάνη, Σόφη Πασχάλη, Βικτώρια Καρύδα, Έφη Αναστασοπούλου, Τζώρτζια Βαϊνά, Ντάρια Τουρόβνικ, Αννίτα Ναθαναήλ, Ηρώ Δημητροπούλου, Αναστασία Παντούση, Ειρήνη Κολιδά κ.α.

    Όμορφες δημιουργίες, αλλά κακή διοργάνωση

    Επιλέξαμε να παραβρεθούμε στο fashion show των συγκεκριμένων σχεδιαστών, καθώς εκτιμούμε και θαυμάζουμε τη δουλειά των δυο οίκων. Οι δημιουργίες τους ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας, κάτι το οποίο δεν συνέβη με τη γενικότερη χθεσινή διοργάνωση. Όπως ήταν αναμενόμενο, η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και ο χώρος που είχε επιλεχθεί ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να υποστηρίξει το event. Αυτό φάνηκε εξαρχής, αλλά και κατά τη διάρκεια του show.

    Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε τεράστια αναμονή (που ξεπέρασε τη μία ώρα), μέχρι να ανέβουμε στον 6ο όροφο του κτηρίου, όπου θα γινόταν η επίδειξη, καθώς υπήρχαν δυο ασανσέρ που χωρούσαν το πολύ 6 ανθρώπους. Μετά από αρκετή καθυστέρηση και αφού όλοι οι καλεσμένοι κατάφεραν να φτάσουν στο Upper House, συνειδητοποιήσαμε πως ο χώρος ήταν μεν πανέμορφος, αλλά πολύ μικρός για το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί. Η μικρή χωρητικότητα, σε συνδυασμό με τις λίγες θέσεις, έκανε ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση.

    Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως τα μοντέλα έκαναν πασαρέλα στο χώρο του cafe, αλλά και στην βεράντα που υπήρχε, περνώντας ουσιαστικά ανάμεσα από τους καλεσμένους, σε έναν νοητό διάδρομο-catwalk. Όπως ήταν επόμενο, ο κόσμος στριμώχτηκε αρκετά, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να περπατήσουν τα μοντέλα, ενώ ουκ ολίγες φορές άτομα της διοργάνωσης, με απότομο τρόπο, προσπαθούσαν να βάλουν μια τάξη.

    Θεωρούμε πως ήταν λάθος της διοργάνωσης να επιλέξει έναν τόσο μικρό χώρο, χωρίς να υπολογίζει τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Επίσης, δεν υπήρξε προνοητικότητα στην άνετη μετακίνηση των καλεσμένων, εντός και εκτός κτηρίου, καθώς και στην πρόσβαση τους στην τουαλέτα ή στο μπαρ, την ώρα της επίδειξης. Συν τοις άλλοις, αρνητική εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι δεν υπήρξε κανένας έλεγχος προσκλήσεων ή ονομάτων κατά την είσοδό μας στο show, κάτι το οποίο είχε ζητήσει η ίδια η διοργάνωση πριν από την προσέλευσή μας.

    Τέλος, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα fashion show υψηλής αισθητικής, θα περιμέναμε να δούμε περισσότερα μοντέλα, παρά reality celebrities. Άλλωστε, είναι γνωστό πως στην Ελλάδα υπάρχει πλήθος μοντέλων, που αναζητούν εργασία, συνεπώς θα μπορούσαν να γίνουν άλλες επιλογές για την πασαρέλα του show, στην οποία είδαμε κατά κύριο λόγο  πρώην παίκτες από reality επιβίωσης και παιχνίδια μόδας.

    Σε γενικές γραμμές, επρόκειτο για ένα όμορφο show με κομμάτια που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον, ωστόσο δεν μπορούμε να μη σταθούμε στις παραλείψεις και τα λάθη της διοργάνωσης, που ταλαιπώρησαν τους παρευρισκομένους και σίγουρα άφησαν μια γλυκόπικρη γεύση στο τέλος της βραδιάς.



    ΣΧΟΛΙΑ