• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Joan Smalls: Το πιο περιζήτητο μοντέλο στη βιομηχανία της μόδας


    Η Πορτορικανή Joan Smalls ήρθε στο προσκήνιο το 2010 όταν, σχεδόν άγνωστη ακόμη, έκλεισε συμφωνία να περπατήσει στην πασαρέλα του οίκου Givenchy για το σόου Άνοιξη/Καλοκαίρι 2010. Η Smalls, η οποία κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα Top 50 Models του models.com, έχει περπατήσει από τότε στις πασαρέλες πολλών brand πολυτελείας όπως των Alexander Wang, Burberry, Carolina Herrera, Emilio Pucci και Fendi.

    Παράλληλα με τη συμμετοχή της σε διαφημιστικές καμπάνιες για τους οίκους Chanel, Ralph Lauren, Giambattista Valli και Tiffany’s, το περιζήτητο μοντέλο έγινε το 2011 το πρόσωπο της εταιρίας καλλυντικών Estée Lauder. Με τον τρόπο αυτό, έγινε η πρώτη Λατίνα που πήρε ποτέ αυτόν τον τίτλο.

    Το 2010, η Smalls άρχισε να δουλεύει για τη Victoria’s Secret και συμμετείχε σε όλα τα μεγάλα σόου του brand από το 2011 έως το 2016.

    Σχετική εικόνα

    Η Smalls ξεκίνησε την καριέρα της στο μόντελινγκ το 2007, αφού πήρε πτυχίο στην Ψυχολογία από το InterAmerican University of Puerto Rico και υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων Elite Model Management στη Νέα Υόρκη. Η 19χρονη τότε Λατίνα άρχισε να ποζάρει σε καταλόγους για τα καταστήματα Nordstroms και το brand Liz Claiborne και εμφανίστηκε στις πασαρέλες των Sass & Bide και Diane von Furstenberg.

    Μετά την μετακίνησή της στο πρακτορείο IMG και την πρώτη της μεγάλη εμφάνιση στον οίκο Givenchy, η καριέρα της Smalls πήρε γρήγορα ανοδική τροχιά, κάνοντας το μοντέλο ένα από τα πιο περιζήτητα πρόσωπα στη βιομηχανία της μόδας.

    Αποτέλεσμα εικόνας για joan smalls

    Ακούσια ίσως, η Smalls έχει γίνει κατά κάποιο τρόπο εκπρόσωπος της ποικιλομορφίας, με την ισχύ της στο χώρο της μόδας να της δίνει την δύναμη να πάρει θέση.

    «Νιώθω πως υπάρχουν στιγμές που βλέπεις πολύ μεγάλη ποικιλομορφία (σ.σ. στη βιομηχανία της μόδας), κάτι το οποίο είναι φανταστικό και πιστεύω ότι έτσι θα έπρεπε να είναι τα πράγματα γιατί έτσι είναι και ο κόσμος στον οποίο ζούμε, σωστά;», ανέφερε η ίδια στην Telegraph.

    Εκτός από τη δουλειά της για οίκους πολυτελείας, η Smalls έχει εμφανιστεί σε μια σειρά αφιερωμάτων και εξώφυλλων για μεγάλα περιοδικά μόδας όπως τα Harper’s Bazaari-DInterview, American VogueLove και Pop.



    ΣΧΟΛΙΑ