• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Gwen Stefani: Η ποπ σταρ που επηρέασε τη μόδα των 2000s


    Η Gwen Stefani έκανε την είσοδό της στη βιομηχανία της διασκέδασης το 1991, ως τραγουδίστρια του μουσικού συγκροτήματος No Doubt. Μετά τις πρώτες τους επιτυχίες, όπως το “Don’t Speak,” “I’m Just A Girl” και “Underneath It All”, το συγκρότημα κέρδισε διεθνή αναγνώριση και η Stefani ανακηρύχθηκε «βασίλισσα της ποπ» στα τέλη του 2000.

    Το 2004, η Stefani κυκλοφόρησε το solo της άλμπουμ «Love. Angel. Music. Baby» (L.A.M.B.), το οποίο πούλησε 309.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα και έγινε πλατινένιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά. Την ίδια χρονιά, η Stefani έκανε στροφή προς τη βιομηχανία της μόδας, λανσάροντας την πρώτη της σειρά ρούχων, τη σειρά «L.A.M.B.».

    Με τη βοήθεια της στιλίστριάς της, Andrea Lieberman, η Stefani γνώρισε τον κόσμο της υψηλής ραπτικής. Το προσωπικό στιλ της επηρέασε έντονα τη σειρά ρούχων της.

    «Το σχέδιο μόδας είναι κάτι που πάντα αγαπούσα και ονειρευόμουν να κάνω», έχει δηλώσει η ίδια.

    Το πρότζεκτ που ξεκίνησε από την κουζίνα της τραγουδίστριας έχει εξελιχθεί σήμερα σε παγκόσμια επιχείρηση, με πολλές συνεργασίες από το χώρο της μόδας, τραβώντας την προσοχή πολλών διάσημων σταρ, όπως της Teri Hatcher και της Nicole Kidman.

    Από την αρχή της καριέρας της, η 48χρονη τραγουδίστρια αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα fashion icon της νέας χιλιετίας. Αυτό που την καθιέρωσε ως pop star, εκτός από τις μουσικές της ικανότητες, ήταν τα τολμηρά σύνολά της: κοντά τοπ και φαρδιά παντελόνια, συνδυασμένα με ψηλά τακούνια και έντονα χρώματα τής έδωσαν τον αέρα του rock’n’roll κοριτσιού και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για πολλούς σχεδιαστές.

    Το 2007, η τραγουδίστρια λάνσαρε το πρώτο της άρωμα, το «L», ως μέρος της σειράς L.A.M.B. Από τον Ιανουάριο του 2011 η Stefani είναι εκπρόσωπος της L’Oréal Paris, ενώ το 2016 η Urban Decay κυκλοφόρησε μια σειρά καλλυντικών περιορισμένης κυκλοφορίας σε συνεργασία με την Gwen. Η ίδια σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τη δική της σειρά προϊόντων ομορφιάς με το όνομα  “P8NT”.

    Η τραγουδίστρια ήταν παντρεμένη με τον μουσικό  Gavin Rossdale από το 2002 έως το 2016 και απέκτησε μαζί του τρεις γιους.

    Τον Νοέμβριο του 2015 η Gwen Stefani και ο συμπρωταγωνιστής της στο The Voice, Blake Shelton, ανακοίνωσαν τη σχέση τους.



    ΣΧΟΛΙΑ